Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: 177 de elevi au intrat la liceu cu media 10

Vineri, 13 Iulie 2012 (15:27:55)

Un număr de 177 de elevi au fost repartizaţi la liceu, vineri, cu media 10, cei mai mulţi dintre ei fiind din Bucureşti (20) şi din judeţele Dolj (17), Vâlcea (11) şi Bihor (11), potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Medie maximă de admitere au avut şi opt elevi din judeţul Cluj, şapte din Brăila şi câte şase din Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Suceava şi Vrancea.

De asemenea, în liceu au intrat cu 10 câte cinci elevi din judeţele Galaţi, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Sălaj şi câte patru din Caraş-Severin, Ialomiţa şi Teleorman

Ceilalţi elevi admişi cu medie maximă sunt din judeţele Argeş, Arad, Gorj, Hunedoara, Satu Mare (câte trei), Alba, Botoşani, Braşov, Buzău, Olt, Tulcea, Timiş (câte doi), Bacău, Călăraşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Sibiu şi Vaslui (câte unul).

Peste 500 de elevi din totalul celor 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizaţi în licee, vineri, din cauză că au completat prea puţine opţiuni, pentru clasa a IX-a rămânând libere 29.479 de locuri în anul şcolar 2012-2013.

Rezultatele primei etape de repartizare computerizată în licee au fost afişate, vineri, pe site-ul admitere.edu.ro.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), din cei 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a care au completat opţiuni, 150.219 au fost repartizaţi în licee.

În urma acestei etape de repartizare au rămas neocupate, la nivel naţional, 29.479 de locuri în licee.

Conform ierarhiei alcătuite după ultima medie de admitere, pe primul loc se află Colegiul Naţional Sf. Sava" din Capitală, care, la specializarea Matematică-Informatică, a avut ultima medie 9,93.

Pe locul 2 se află Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, unde, tot la Matematică-Informatică, ultima medie de repartizare a fost 9,92.

Pe locurile următoare sunt Colegiul "Fraţii Buzeşti" din Craiova (9,91), Colegiul "Vasile Alecsandri" Galaţi (9,91), Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj Napoca (9,77), Colegiul "Gh. M. Murgoci" Brăila (9,76), Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa (9,76) şi Colegiul "Petru Rareş" Suceava (9,74).

Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională.

Listele cu absolvenţii repartizaţi şi cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţe şi din municipiul Bucureşti vor fi afişate şi în unităţile de învăţământ gimnazial până în 15 iulie, respectiv în fiecare unitate de învăţământul liceal până la 16 iulie, a precizat MECTS.

A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie. La această etapă vor fi distribuiţi candidaţii care nu au participat la prima repartizare, cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum şi care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile judeţene de admitere rezolvă situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 şi 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La "Sfântul Sava", această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naţionale "Mihai Viteazul" şi "Gheorghe Lazăr", ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: 177 de elevi au intrat la liceu cu media 10.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: 177 de elevi au intrat la liceu cu media 100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei