Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Mă voi opune prin toate mijloacele politice şi juridice reluării vânătorii în Deltă

Marţi, 19 Iunie 2012 (17:48:26)

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că OUG 127/2010 care permite vânătoarea în Deltă nu a fost adoptată de Cameră, potrivit informaţiilor pe care le deţine, el subliniind că, în situaţia în care ordonanţa ar fi trecut, va uza de armele juridice ale Guvernului pentru a împiedica acest lucru.

"Nu a trecut. Mi-au spus cei de la ONG-uri, m-am supărat imediat, pentru că opinia mea şi decizia politică era de a nu permite vânătoarea în Deltă. Am verificat şi nu a trecut acest proiect de Cameră. Dispoziţia politică către parlamentarii noştri este de a nu vota acest lucru", a spus Ponta.

El a precizat că a solicitat informaţii de la liderul de grup al PSD, Valeriu Zgonea, şi de la ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, cei doi asigurându-l că actul normativ nu a fost adoptat marţi de Cameră.

"Acum am întrebat pe liderul de grup şi pe ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, mi-au spus că nu a fost adoptată. Dar trebuie să ne lămurim. În orice variantă, voi folosi tot ce ţine de armele jurice ale Guvernului pentru a împiedica aşa ceva", a spus Ponta.

El a subliniat că se va opune prin toate mijloacele reglementării vânătorii în Deltă. "Sunt parlamentari în toate partidele, vânători, care probabil nu sunt foarte disciplinaţi la vot. Dar decizia e clară - mă voi opune prin toate mijloacele politică şi juridice pe care le am ca preşedinte de partid, cât şi ca premier, reluării vânătorii în Deltă. Înţeleg că este o bătălie destul de dură, dar total transpartinică", a spus Ponta.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care reglementează măsuri economico-sociale în Delta Dunării, introducând în actul normativ posibilitatea "vânătorii raţional reglementate" în cadrul rezervaţiei, dar şi facilitarea pescuitului pentru consum propriu al rezidenţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Mă voi opune prin toate mijloacele politice şi juridice reluării vânătorii în Deltă.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Mă voi opune prin toate mijloacele politice şi juridice reluării vânătorii în Deltă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei