Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANCOM a amendat din nou Direct Post Services pentru încălcarea dreptului rezervat Poştei Române

Marţi, 19 Iunie 2012 (17:51:46)

ANCOM a amendat pentru a doua oară firma Direct Post Services Cluj-Napoca, cu 30.000 de lei, pentru că a încălcat un drept rezervat Poştei Române în calitate de furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale în România.

"ANCOM a amendat compania Direct Post Services Cluj-Napoca cu suma de 30.000 lei pentru că a prestat servicii poştale constând în trimiteri de corespondenţă cu greutatea cuprinsă între 0 şi 50 de grame, percepând pentru acestea un tarif mai mic de 2 lei pe trimitere. Compania a încălcat astfel dreptul rezervat Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale pe teritoriul României", se arată într-un comunicat al autorităţii.

Aceasta este cea de-a doua amendă aplicată Direct Post Services, după ce în luna ianuarie a acestui an firma a fost sancţionată cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru aceeaşi faptă.

Pe lângă aplicarea amenzii, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a dispus modificarea, în termen de 30 de zile, a contractului care nu respectă prevederile legale în vigoare, respectiv drepturile rezervate furnizorului de serviciu universal.

"Obiectivul ANCOM nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a asigura respectarea legislaţiei de către toţi furnizorii de servicii poştale. Dacă însă abaterile de la lege sunt repetate în ciuda amenzilor aplicate, vom recurge la toate instrumentele oferite de legislaţie pentru a asigura buna funcţionare a pieţei serviciilor poştale şi nu vom ezita chiar să ridicăm dreptul de a furniza servicii poştale celor care persistă în a acţiona pe lângă cadrul legal", a declarat directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM, Cristin Popa.

De la începutul acestui an, ANCOM a aplicat patru amenzi pentru încălcarea dreptului rezervat furnizorului de serviciu universal, în cuantum total de 110.000 de lei.

Orice furnizor de servicii poştale autorizat poate furniza şi servicii din sfera serviciului universal, cu condiţia să respecte drepturile rezervate CNPR în ceea ce priveşte limitele de greutate şi de tarif, chiar şi în condiţiile în care acordă expeditorului reduceri pe considerente de volum.

"Constituie contravenţie încheierea şi derularea unui contract în cadrul căruia preţul pe trimitere este mai mic de 2 lei pentru trimiterile de corespondenţă cu greutatea cuprinsă între 0 şi 50 de grame, livrate la cutiile poştale ale destinatarilor", se mai spune în comunicat.

CNPR beneficiază de drepturi rezervate pentru că, în calitate de furnizor de serviciu universal are, printre altele, şi obligaţia de a asigura acoperirea cu servicii poştale a întreg teritoriului naţional, astfel încât fiecare locuitor al ţării să aibă acces la servicii poştale, indiferent de localitatea în care trăieşte.

"Astfel, furnizorul de serviciu universal are obligaţia de a furniza servicii pe întreg teritoriul României, la aceleaşi tarife, inclusiv în zonele geografice greu accesibile sau cu densitate scăzută a populaţiei, acolo unde cantitatea de corespondenţă este mică şi din acest motiv activitatea nu este profitabilă. De asemenea, CNPR are şi obligaţia de a pune la dispoziţia utilizatorilor cel puţin o cutie poştală şi cel puţin un punct de contact propriu în fiecare localitate de pe teritoriul României", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANCOM a amendat din nou Direct Post Services pentru încălcarea dreptului rezervat Poştei Române.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANCOM a amendat din nou Direct Post Services pentru încălcarea dreptului rezervat Poştei Române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei