Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Într-un an de zile

16 tranzacţii de droguri între Poliţie şi dealerii din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pentru anihilarea grupării de dealeri de droguri care acţiona în zona Rădăuţi, dintre membrii căreia şapte au fost arestaţi preventiv în cursul zilei de sâmbătă, anchetatorii, ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), au infiltrat în anturajul suspecţilor mai mulţi colaboratori care au fost autorizaţi să cumpere stupefiante.

Tranzacţiile au fost aprobate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava şi sunt una dintre principalele probe ale anchetatorilor împotriva suspecţilor.

Surse judiciare ne-au mărturisit că în perioada 29 aprilie 2011 -8 martie 2012 au fost efectuate nu mai puţin de 16 cumpărări autorizate de droguri, însumând aproape 25 de grame de rezină de canabis şi zece grame de canabis.

Cele mai multe cumpărări s-au făcut de la inculpaţii Adrian Nicolae Cojocar (18 ani), din Frătăuţii Noi, şi Mihai Daniel Olari (34 de ani), din Rădăuţi. De la primul, colaboratorii anchetatorilor au cumpărat de cinci ori droguri, de la al doilea de şase ori.

Sumele plătite la fiecare tranzacţie au variat de la la 50-60 de lei gramul de rezină de canabis (haşiş) la 100 de lei gramul de canabis. Cantităţile de droguri erau predate ulterior ofiţerului de legătură şi apoi înaintate spre analiză către Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul BCCO Iaşi.

Tranzacţiile au avut loc în cea mai mare parte în diferite locaţii de pe raza municipiului Rădăuţi, fiind monitorizate pas cu pas de ofiţeri Antidrog.

După o monitorizare de aproape doi ani a membrilor grupării, timp în care s-au adunat informaţii şi s-au descoperit filierele prin care stupefiantele ajungeau la Rădăuţi, anchetatorii au acţionat, iar la sfârşitul săptămânii trecute au efectuat nu mai puţin de 20 de percheziţii, fiind aduse la sediul DIICOT Suceava, pentru audieri, 22 de persoane.

 

Vindeau zilnic droguri, de la doze de jumătate de gram până la 15 grame pentru un singur client     

Anchetatorii susţin că gruparea infracţională avea 11 membri, şapte dintre aceştia primind, sâmbătă după-amiază, mandate de arestare preventivă.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, în arestul poliţiei au ajuns Codruţ Mihai Pintilie (28 de ani),  Adrian Hojbotă (17 ani), Bogdan Vlăduţ Donisan (19 ani), Mihai Daniel Olari (34 de ani), Antoniu Gabriel Romulus Cerneţchi (27 de ani), toţi din Rădăuţi, precum şi Adrian Nicolae Cojocar (18 ani), din Frătăuţii Noi, şi Beniamin Onesemiuc –Petrovici (35 de ani), din Milişăuţi.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă şi a altor patru învinuiţi în acest dosar, Ilie Tătar (23 de ani) şi Marcel Constantin Lucescu (22 de ani), din Bădeuţi, Alin Vasile Andrişan (27 de ani) şi Sorin Ştefan Lupăştean (20 de ani), din Rădăuţi, o decizie în privinţa acestora urmând a se lua în aceste zile de către magistraţii Tribunalului Suceava.

 Cei 11 membri ai grupului infracţional organizat aveau preocupări din cele mai diverse –doi fiind elevi, unul pompier, unul vânzător de flori, patru plecaţi la muncă în străinătate, iar restul fără ocupaţie. Mare parte dintre suspecţi făceau trafic de droguri de la începutul anului 2010.

„La început, aceştia au acţionat disparat, după care, regăsindu-se în preocupări comune, s-au structurat şi au acţionat în coeziune, în mod constant, continuu şi coerent pentru a vinde zilnic, în mod repetat, droguri, de la doze de jumătate de gram/client până la 15 grame/client, care însumate în timp reprezintă  cantităţi din ce în ce mai mari de droguri”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 tranzacţii de droguri între Poliţie şi dealerii din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 6458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
16 tranzacţii de droguri între Poliţie şi dealerii din Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Canepa a devenit stupefiant... trimis de
(19 iun 2012, 11:15:20
...in curand sportul va fi interzis deoarece dauneaza sanatatii, etc.

Pe cand in America sunt (atentie) mii de clinici unde oamenii fumeaza cannabis, in Israel la fel (iar numarul statelor care utilizeaza cannabisul) este in crestere, noi ramanem in epoca de piatra!

Nu sustin drogurile dar cannabisul reprezinta un caz special stiut fiind faptul că are proprietati benefice pe care oamenii de stiinta abia le intrezaresc.

Cei care doresc sa afle mai multe sa caute pe google "the truth about cannabis", etc. Deschideti ochii si nu mai inchideti oamenii pentru ca vand buruiene ce fac mai mult bine decat rau.
1.1  RE: Canepa a devenit stupefiant... trimis de
(19 iun 2012, 11:17:06
...si ca o completare: cannabisul este un medicament miraculos daca ti-l vinde o corporatie farmaceutica dar un drog deosebit de periculos daca il cresti in gradina sau il imparti cu prietenii!

Tot ceea ce conteaza este profitul!
1.2  RE: Canepa a devenit stupefiant... trimis de
(19 iun 2012, 12:05:22
Adevarul pur si dur asta este..... daca til vinde farmacia e super medicament ...daca il vinzi tu sau il imparti la prieteni e un drog deosebit de periculos... asta sunt salbateci in spania se fuma pe strada si nici dracu nu le avea grija
2.   Mda.. trimis de
(19 iun 2012, 14:26:41
Zicea bine cineva intr-un comentariu zilele trecute..asta e operatiune de 2 ani? Facuta pe bani publici?? Pt 150 de grame de canabis?? Bine ca au dat voie etnobotanicelor..pline de toxine..si canabisul recunoscut ca medicament in multe tari...fac operatiuni de amploare pt 150 de grame. Sunteti penibili..chiar nu aveti activitate si cautati justificare pt milioanele incasate de pomana? Anchetatori de 2 lei...
3.   Penibil trimis de
(19 iun 2012, 22:31:47
sunt atatea droguri care le consumam zi de zi si numeni nu le interzice,tutunul, alcoolul,cafeaua,dar canabisul e cel mai periculos(de ce?)...vreau si eu sa stiu de ce sa nu consum canabis,singura campanie care se aude peste tot e aceea sa nu consumam canabis ca vom deveni dependenti de heroina,cocaina sau alte prostii de prafuri,ce treaba are una cu alta nu stiu...ironia sortii e ca pe pachetele de tigari scrie mare ca fumatul poate sa ucida dar ele sunt legale,alcoolu e foarte bun iti iei un topor in cap si vezi cum acea persoana scapa fara probleme ca doar era sub influenta alcoolului si cum sai dai 20 30 ani de inchisoare ii dai 2 3 luni ca saracu om a baut si el oleaca.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei