Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isar: Marii investitori n-au auzit de România; pierdem proiecte pentru că nu ştim să negociem

Marţi, 19 Iunie 2012 (14:51:52)

România pierde investitori pentru că nu ştie să negocieze, iar investitorii mari, cei care ar putea ajuta piaţa locală, nici nu au auzit de România, a declarat, marţi, Lucian Isar, ministrul delegat pentru mediul de afaceri.

"Investitorii mari, cei care ar putea să ne ajute, nici nu au auzit de România. Investitori de 70 de miliarde din Asia ne-au spus: «Este frumos ce ne povestiţi, dar noi în regiune ştim doar de Polonia». Aceştia sunt interesaţi, dar până acum cei care au încercat să vină au găsit tot felul de bariere, tarifare şi netarifare, între ghilimele, iar cei care nu au ajuns este pentru că nu au auzit niciodată de România", a spus Isar la un seminar pe tema fuziunilor şi achiziţiilor.

El a arătat că România trebuie să atragă atenţia în primul rând firmelor de consultanţă mari, responsabile de cele mai multe ori de alegerea destinaţiilor pentru investiţiile corporaţiilor.

"Atunci când o companie mare vrea să se relocheze merge la o firmă de consultanţă pentru o analiză. Firmele de consultanţă angajează şi pun echipele la treabă. O mare parte din firmele de consultanţă mari nu au prezenţă în România, acestea au birouri în Italia, Polonia sau Ungaria, trebuie să fim foarte norocoşi ca echipele să treacă România pe lista mare. Trebuie să atragem atenţia acestor companii ca să înţeleagă care sunt particularităţile din România. Şi noi facem greşeli, pierdem investitori pentru că nu ştim să ne comportăm şi să negociem de maniera în care o fac ţările din regiune", a mai spus Isar.

Investiţiile străine directe au atins în 2011 minimul ultimilor nouă ani, 1,917 miliarde euro, şi au continuat să scadă în 2012, la 490 milioane euro după primele patru luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isar: Marii investitori n-au auzit de România; pierdem proiecte pentru că nu ştim să negociem.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isar: Marii investitori n-au auzit de România; pierdem proiecte pentru că nu ştim să negociem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei