Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recoltare

170 de tone de ciuperci comestibile, scoase la vânzare de Direcţia Silvică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Anul acesta există condiţii (umezeală şi căldură) ca pădurile Sucevei să fie pline de ciuperci comestibile, de la delicioşii hribi, frumoşii gălbiori până la apreciaţii opintici (ghebe). Acest lucru este demonstrat şi de interesul mare al agenţilor economici de a obţine drepturile de recoltare a ciupercilor comestibile din pădurile statului sau din cele private administrate de RNP.

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a precizat că la licitaţia recent încheiată, de cesionare a dreptului de recoltare a ciupercilor comestibile, a fost contractată întreaga cantitate estimată a fi obţinută de pe teritoriul a 24 de ocoale silvice  - 170 de tone.

La licitaţie au participat nouă firme, care, pentru a obţine dreptul de recoltare a ciupercilor comestibile de pe teritoriul a 24 de ocoale silvice, au de plătit Direcţiei Silvice Suceava aproximativ 120.000 de lei.

La licitaţie au fost primite doar societăţile care şi-au achitat integral datoriile către Direcţia Silvică Suceava ori către alte direcţii silvice din structura RNP, în anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 170 de tone de ciuperci comestibile, scoase la vânzare de Direcţia Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 5153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
170 de tone de ciuperci comestibile, scoase la vânzare de Direcţia Silvică Suceava5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Message forwarder from BABA via Taz- banatul trimis de
(19 iun 2012, 12:12:08
Dom’ brigadir CIOBANU!
Prima dată nu-și poate reprima tălpetele de babă o concluzie șturlubatică față de ciumpercile ce le scoateț amu la mezat: astea pare-mi-se că sunt ciumpercile necântărite din șampania electoral pe care n-aț mai apucat să le dați la poporeni. Amu ca să nu rămâneți cu ele pe stoc v-aț apucat să le cântăriți, să le prețăluiți și să le dați la oarece negustori de iluzii.
Dar pentru ce te interpelează (vorba e de la utenie învățată!) deutsch-baba:
pi undi umblî ceanlant dom’ brigadir-șăf! Ce mama naibii s-o dat la fund de nu mai dă nici un semn vital la kamarazii luia cei devotați? Undi laț ascuns așa de bine?
Puni o fătuță ce stă și freacă buha prin birouri să copypasteze mesajul aista, să-l tipărească pe hârtie cu antet din ghinde și frunze de stejar și coloane cu mistreți și cocoșei de munte la vremea rutului, să se ducă să-l cate pe dom’ brigadir-șăf și să-i pună sub mustață zapisul.
Să-i zâci la potlogar că avem un deal-înțelegere la care am bătut palma și la care am beut aldămasul – treaba aia cu pasul Puzdra în care să stabelim stratejia pentru parlamentarele din toamnă.
Să nu se facă pe-a niznaiul că doară o știe pe babă că e fimeie dintr-o bucată pentru care deviza „Ein Mann (eine Frau) – ein Wort” îi este crez de-o viață.
Și să-i mai spui așa că baba șo respectat întru-totul promisiunile făcute iar proba verității este rezultatul de la alejiri din patrulaterul morții leucemice Ostra- Crucea – Broșteni – Stulpicani. Șă știe dom’ brigadir-șăf că tăte voturile pe care le-o luat acolo le-o luat numa „din cauza” la babă care o respectat tăte legile din cărticică:
2.   Message forwardeD from BABA via Taz- banatul trimis de
(19 iun 2012, 12:13:45
1. o fost disciplinată față de cauza (pierdută de dinainte) că doară știi că la ie acasă, sub decalog are o carpet persiană cu porunca „Ordnung und Disziplin!”
2. O muncit ca o SISIFĂ cât o alergat pe la moșnegii ciia damblagiți de Parkinson și leucemie ca să-I convingă să te ia la țintă cu ștampila pe matale și pe tovarășii matale (de potlogării)
3. Lejea trii n-o respectat-o cu dispensă de sus de la Bucale că o trebuit să vorbească mai ceva ca televizorul și mai tare ca un megafon că moșnegii naibii toți erau surzi și întrebau numa unde-i tufa de tandașiri.
4. Educații n-o mai făcut baba la niminea că cine dracu stă să mai cânte cu flautul la urechea porculu’ atâta timp cât diplome de bac se găsăsc în târg la Cumpărătura iar Diplome mumos colorate de licență se găsăsc lesne la Sfredelu Haret.
5. O pus baba tăt suflitu care-l mai are la cei 89 de ani a iia ca să nu te lase în nacazul ce s-o abătut peste cheliuța matali. Numai ie știe câtă osteneală filantropică o depus în sprijinul matali.
6. O luptat numai pe căile onoarei și n-o mituit nici o mumie electorală prima că n-o vrut ie să-și întineze cujetul ș-a doua că matali n-ai trimes nica parali, udătură sau crăpelniță cu care să se mai dedulcească sanatoriul Ana Aslan dintre munții Bocovinei.

Așa că amu îți cere baba să-ți respecți și matale obligațiile asumate prin bătăiușul palmei, altminteri te somează baba c-o să te deie la comptencions (așa o scris slova asta jândarul de la parterul palatului în care bântuiai matale atunci când s-o înfățoșat la matali cu jalba-n proțap da’ matali n-au vrut s-o primești și i-ai întors kuru.) Ș-apoi dacă te dă la comptencions să știi că baba mai are scrinul cu codurile celea de legi s-o să te deie pentru rezoluțiunea unilaterală a deal-ului făcut din vina exclusivă a matali cari nu vrei să-ț îndeplinești obligațiile liber convenite.
2.1  RE: Message forwardeD from BABA via Taz- banatul trimis de
(19 iun 2012, 12:14:44
Ș-apoi să vezi ce daune o să solicite baba că n-o să-ț ajungă tătă agoniseala matali scoasă la licitație ca să-i … satisfaci pretențiile babii.
Așa că te așteaptă baba la locul cuvenit, nu zâce unde ca să nu afle pizmașii, știi matali care, aclo unde o zâs și EmineM în ultimul lui album lansat – „Poezii”:

” Vino-n codru la izvorul
Care tremură pe prund,
Unde prispa cea de brazde
Crengi plecate o ascund.
Și în brațele-mi întinse
Să alergi, pe piept să-mi cazi,
Să-ți desprind din creștet vălul,
Să-l ridic de pe obraz.
Pe genunchii mei ședea-vei,
Vom fi singuri-singurei,
Iar în păr înfiorate
Or să-ți cadă flori de tei.
Fruntea alba-n părul galben
Pe-al meu braț încet s-o culci,
Lăsând prada gurii mele
Ale tale buze dulci...
Vom visa un vis ferice,
Îngâna-ne-vor c-un cânt
Singuratice izvoare,
Blânda batere de vânt;
Adormind de armonia
Codrului bătut de gânduri,
Flori de tei deasupra noastră
Or să cada rânduri-rânduri.”
Ș-aclo, printre alinturi, ohturi sau vro țucătură șterpelită din colțul musteații, te-așteaptă baba cu rogaiu-n poală să vii și matale cu drujba, clupa și cu dosarele celea compromițătoare șutite din timp util.
Ce feerie o să fie pe noi – mai tăiem un buștean și-l cubăm, mai punem țara la calea ferată cu câte-un dosărel trimes la „Resboiul” ca să reușim în toamnă să te expediem De Legat fedeleș în Parlamentul României, mai bem câte o cafă bună, mai facem câte o ghidușie că șașa nu ne vede nimeni, etcaetera…. (sound tempting!)

Te-așteaptă baba ta credincioasă cu nesfârșit dor și alean! Dă un semnal de viață, duglișule!
3.   Hmmmm trimis de
(19 iun 2012, 15:58:36
Cu ocazia asta poate ma lamureste careva...... cum ramane leu sau ron ca dupa cate vad bnr afiseara schimbul valutar in roni nu in lei si nu de alta dar confuzia e mare.... posibil ca dobitocia unor( suspostati )sa ajunga la un asa nivel incat sa foloseasca un acronim din limba engleza in loc de limba materna..... hmmmmm posibil e plin parlamentul de mandrie nationala....:))))))))
3.1  RE: Hmmmm trimis de
(19 iun 2012, 16:45:48
Dacă ie la răsfoit Codul Fiscal îți faci cruce pe invers cu deștul mare de la piciorul stâng. Într-o parte sunt lei iar cu câteva rânduri mai jos sunt RON.
Singurul criteriu de evaluare standard poate fi convertorul valutar RON - BWP.
devil devil devil
3.2  RE: Hmmmm trimis de
(19 iun 2012, 17:51:59
Nu mica ar fi surpriza ca intr-o buna zi sa trecem la moneda Botswana , asa macar sar simti romani cu adevarat
4.   MESSAGE trimis de
(19 iun 2012, 19:33:49
LA ,,PATRULATERUL  ☭ '',MAI ADAUGA SI UN TRIUNGHI LA FEL DE ,,BENEFIC'':
FD MOLDOVEI-IACOBENI-CARLIBABA[DA
ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!
5.   INTREBARE trimis de
(19 iun 2012, 19:37:03
TOV ACENZORITEI,AI TRECUT IN CEALALTA BARCA???SAU AI RAMAS CU O BUCA IN VECHEA BARCA SI CU CEALALTA BUCA AI ,,MIGRAT'' DEJA LA CEI NOI SI TOTUSI VECHI????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei