Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chestionarul privind bacalaureatul, adresat elevilor şi părinţilor, a fost trimis inspectoratelor

Marţi, 19 Iunie 2012 (17:50:15)

Chestionarul privind structura examenului de bacalaureat începând cu 2013, la întrebările căruia vor răspunde elevii şi părinţii, a fost trimis de Ministerul Educaţiei, marţi, inspectoratelor şcolare judeţene, datele urmând să fie centralizate până la 26 iunie.

"Chestionarul vizează două categorii de respondenţi, respectiv elevi şi părinţi, şi va cuprinde şase întrebări tematice. Şefii inspectoratelor şcolare judeţene vor asigura, în regim de urgenţă, trimiterea chestionarelor către unităţile de învăţământ liceal din fiecare judeţ, astfel încât să poată fi completate de elevii claselor IX-XI şi de părinţii acestora până la sfârşitul anului şcolar în curs, respectiv în 22 iunie", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Datele din chestionare vor fi centralizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, transmise inspectoratelor şcolare judeţene şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care le vor integra într-un raport final şi le vor pune la dispoziţia MECTS până la 26 iunie. La nivelul fiecărui liceu, chestionarele vor fi arhivate pentru o perioadă de cel puţin un an şcolar, a precizat sursa citată.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a transmis, marţi dimineaţă, Consiliului elevilor, că modificarea examenului de bacalaureat se va face doar dacă ei doresc acest lucru.

"Dacă se doreşte modificarea Bacalaureatului, acest lucru se va face numai cu semnătura voastră", le-a spus Pop elevilor prezenţi la consiliu.

Reprezentanţii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucureştene s-au pronunţat, săptămâna trecută, pentru păstrarea actualei formule de desfăşurare a bacalaureatului, potrivit votului informal exprimat la o întâlnire de consultări pe această temă cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Potrivit Legii educaţiei, adoptată în mandatul ministrului Daniel Funeriu, bacalaureatul diferenţiat ar urma să intre în vigoare din 2016, adică începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şolar 2012-2013.

Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar au cerut însă USL, printr-o scrisoare deschisă, modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, pentru a nu se repeta "rezultatele dezastruoase" de anul trecut.

"Reglementarea vine în întâmpinarea dorinţelor elevilor, ale părinţilor acestora şi ale cadrelor didactice, care au militat pentru susţinerea examenului de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii au optat în cursul învăţământului liceal, iar nu la obiecte pe care nu au fost interesaţi să le studieze şi nici nu aveau cum, având în vedere profilul unităţii de învăţământ", s-a arătat într-o scrisoare deschisă adresată USL şi preşedinţilor PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, de liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei "Spiru Haret" şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN).

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că propunerea sindicatelor privind introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013 este pertinentă, deoarece forma actuală a acestui examen nu mai este adaptată situaţiei din sistemul de învăţământ.

Pop a subliniat că propunerea de introducere a bacalaureatului diferenţiat din 2013, şi nu din 2016, aşa cum prevede Legea educaţiei naţionale, va fi discutată la nivelul guvernului, urmând să fie şi "dezbateri serioase cu elevii" pe acest subiect.

Fostul ministru Daniel Funeriu a spus că introducerea bacalaureatului diferenţiat încă de anul viitor este o eroare majoră, întrucât elevii nu sunt pregătiţi pentru această schimbare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chestionarul privind bacalaureatul, adresat elevilor şi părinţilor, a fost trimis inspectoratelor.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chestionarul privind bacalaureatul, adresat elevilor şi părinţilor, a fost trimis inspectoratelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei