Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îl acuză pe Ponta de dezinformare privind reprezentarea în relaţia cu UE

Miercuri, 13 Iunie 2012 (19:27:59)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, că premierul Victor Ponta dezinformează prin acuzaţia că şeful statului şi-ar fi atribuit în trecut, înainte de 7 mai, şi din atribuţiile Guvernului şi Parlamentului în relaţia cu Uniunea Europeană.

"Fără să vreau să fiu agresiv, dar aş da o replică domnului prim-ministru doctor Victor Ponta, care ieri făcea următoarea declaraţie: «E foarte clar că începând cu 7 mai nu se mai poate ca o singură instituţie, şi anume preşedintele României, să îndeplinească şi funcţiile Guvernului şi ale Parlamentului şi începem încet-încet să revenim fiecare la atribuţii» (...) Nu îmi place să folosesc cuvinte de genul dezinformare, minciună publică, dar pot să vă spun că de la instalarea Guvernului Ponta am avut exact acelaşi comportament în relaţia cu instituţiile statului pe care l-am avut şi în timpul celorlalalte guverne, fie că s-au numit Tăriceanu sau Boc", a spus Băsescu în conferinţă de presă.

El a adăugat că este "nedreaptă" afirmaţia premierului Ponta, în condiţiile în care inclusiv reprezentarea la reuniunea Consiliului European din 23 mai s-a făcut în baza unui memorandum discutat şi în şedinţă de Guvern şi care a fost contrasemnat de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban şi cel al Afacerilor Externe, Andrei Marga.

"Nu este în regulă să spui «Eu vreau să cooperez», iar pe de altă să dezinformezi", a spus Băsescu, adăugând că Ponta a uitat chiar de semnătura proprie şi de cele ale propriilor miniştri.

De asemenea, Băsescu a acuzat Guvernul Ponta de "neglijenţă" în reprezentarea la şedinţele formaţiunilor Consiliului UE, el dând mai multe exemple de astfel de reuniuni din ultima lună la care Guvernul României a fost reprezentat de secretari de stat sau adjunctul şefului misiunii pe lângă UE de la Bruxelles, deşi celelalte state membre au fost reprezentate de cel puţin un ministru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îl acuză pe Ponta de dezinformare privind reprezentarea în relaţia cu UE.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îl acuză pe Ponta de dezinformare privind reprezentarea în relaţia cu UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei