Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de industrie a Camerei adoptă raportul la Legea energiei

Miercuri, 13 Iunie 2012 (18:23:28)

Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în unanimitate, raportul la Legea energiei, preşedintele Comisiei, Iulian Iancu (PSD), declarând că începând de la apariţia acestei Legi "băieţii deştepţi dispar ca urmare a constrângerilor impuse".

Iancu a spus că producătorii de energie sunt obligaţi să pună în piaţă în mod transparent, nediscriminatoriu şi concurenţial întreaga cantitate de energie electrică sau de gaz natural.

"Cu alte cuvinte niciun contract nu se mai poate desfăşura în spatele uşilor închise. De asemenea există o prevedere expresă legată de furnizarea ca şi procent care îi rămâne furnizorului. Aici am avut în vedere acel procent care s-a desprins din activitatea de tarif reglementat de autoritate pe zona casnică. Acela a fost luat ca reper şi atât el este lăsat furnizorului, diferenţa oricât ar fi ea până la preţul final este colectată de statul român", a explicat Iancu, adăugând că este vorba de un fond de siguranţă a sistemului energetic.

El a mai adăugat că "cei actuali o prevedere expresă legată de maximul de 1,08 pe care îl pot obţine şi orice valoare peste se preia în fondul de siguranţă a sistemului naţional".

El a mai explicat că furnizorii vor avea maxim 8% profit din venitul pe energie şi restul va fi dus la fondul de siguranţă.

Iancu a mai spus că în lege sunt prevederi care "se adresează consumatorilor vulnerabili", care sunt protejaţi ţinând seama de nivelul de salarii, vârstă şi sănătate.

"Există reglementări speciale pentru aceste categorii sociale, care vor fi realizate în comun de Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe. Ministerul Economiei şi Autoritatea de Reglementare", a adăugat Iancu.

Raportul Comisiei de industrii la legea energiei urmează să intre joi în dezbaterea plenului Camerei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de industrie a Camerei adoptă raportul la Legea energiei.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de industrie a Camerei adoptă raportul la Legea energiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei