Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2012 - Anul XVII, nr. 102 (5007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tobă: În zonele cu suporteri vor fi poliţişti care vorbesc engleza şi spaniola

Duminică, 6 Mai 2012 (15:38:37)

Secretarul de stat Petre Tobă a spus că pentru Finala Ligii Europa au fost luate măsurile de ordine, fiind constituite inclusiv echipaje de rezervă, care vor sta în apropierea Capitalei şi vor interveni în cazul de nevoie, iar în zonele cu suporteri vor fi poliţişti care vorbesc engleza şi spaniola.

Petre Tobă, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Public din Ministerul de Interne, a declarat, duminică, la comandamentul de la Primăria Capitalei privind organizarea Finalei UEFA Europa League, că pentru evenimentul din 9 mai nu există probleme privind siguranţa şi ordinea publică.

El a precizat că 5.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigure siguranţa şi ordinea publică, vor fi 500 de studenţi de la Academia de Poliţie, dar şi rezerve constituite în apropierea Bucureştiului, în cazul în care va fi nevoie de intervenţie.

Totodată, în zonele în care vor sta suporterii spanioli vor fi poliţişti care vorbesc engleza şi spaniola.

Secretarul de stat a mai spus că reprezentanţii Jandarmeriei ţin legătura cu colegii din Spania şi există informaţii că vor veni suporteri şi din alte ţări.

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul principal Lucian Guran, a declarat că există trei segmente de care instituţia pe care o conduce trebuie să se ocupe la Finala Ligii Europa, respectiv circulaţia, ordinea şi siguranţa publică şi poliţia judiciară.

Lucian Guran a precizat că poliţiştii de la Rutieră se vor ocupa de fluidizarea circulaţiei în locurile cele mai aglomerate şi în fiecare zi vor comunica zonele în care există restricţii.

Totodată, Lucian Guran a spus că pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice au fost suplimentate efectivele de la nivelul unităţilor de poliţie, acestea fiind ajutate şi de cei 500 de studenţi de la Academia de Poliţie, care vor interveni în schimburile I şi II.

Lucian Guran a adăugat că în zonele aglomerate vor exista echipe de poliţişti îmbrăcaţi în civil care vor acţiona pentru prevenirea furturilor din buzunare, tâlhăriilor sau înşelăciunilor.

"Pentru a putea prelua eficient eventuale sesizări ale cetăţenilor, sunt poliţişti care ştiu spaniola sau engleza", a mai spus Lucian Guran.

Reprezentantul Jandarmeriei Române a precizat că, împreună cu Ambasada Spaniei în România, s-a stabilit ca suporterii care-şi pierd actele să se adreseze direct ambasadei.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc în 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Organizarea la Bucureşti a Ligii Europa va genera între 30 şi 40 de mii de turişti şi va aduce încasări de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile turismului şi alimentaţiei publice, potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că, pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Pe durata meciului vor fi angrenaţi 2.900 de poliţişti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri şi 100 de poliţişti de frontieră, a precizat MAI.

Angajaţii MAI vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zona aeroporturilor, a punctelor de frontieră, pe traseele de deplasare şi în apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi pe căile de afluire şi defluire spre şi de la stadion

Autorităţile Capitalei vor organiza pentru suporteri două zone, una în Piaţa George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, şi cealaltă în Piaţa Constituţiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

În zonele destinate fanilor vor fi organizate spaţii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar şi standuri de promovare ale Capitalei, "precum şi o zonă gastronomică". Zonele vor fi delimitate şi vor avea apă potabilă şi toalete ecologice.

În 9 mai vor circula mai multe autobuze, la intervale de cinci-şapte minute, şi vor fi linii speciale între Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei şi Arena Naţională.

Şi garniturile de metrou vor circula până în 10 mai, la ora 2.00, iar în cazul în care este necesar, programul ar putea fi prelungit şi după această oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tobă: În zonele cu suporteri vor fi poliţişti care vorbesc engleza şi spaniola.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tobă: În zonele cu suporteri vor fi poliţişti care vorbesc engleza şi spaniola0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei