Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2012 - Anul XVII, nr. 102 (5007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Nu vom avea sistem sanitar performant fără accesul sectorului privat la fondul de sănătate

Duminică, 6 Mai 2012 (17:31:13)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că legea sănătăţii ar trebui să rămână o prioritate, iar convingerea sa este că sistemul sanitar din România nu va fi unul performant până când sectorul privat al sistemului nu va avea acces la finanţare prin fondul de sănătate.

"Rămâne o prioritate legea sănătăţii şi, chiar dacă supăr pe cineva, credinţa mea este că, până când la finanţarea sistemului de sănătate nu va avea acces şi sectorul privat, noi nu vom avea un sistem de sănătate performant, mai ales privind la perspectiva următorilor cinci-şase ani, să spunem, îmi este greu să întrevăd o creştere a veniturilor bugetului care să ne permită să asigurăm o bună calitate a serviciului medical către populaţie fără implicarea sectorului privat", a spus şeful statului, duminică, în declaraţia de presă de la Palatul Cotroceni, după întrevederea cu delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

El a precizat că subiectul noii legi a sănătăţii nu a fost însă abordat în discuţia cu delegaţia condusă de Jeffrey Franks.

De asemenea, şeful statului a argumentat că această reformare a accesului la finanţare în sistemul de sănătate este necesară pentru ca românii să se poată asigura suplimentar în România, pentru servicii medicale mai performante.

"Şi ca să mă înţelegeţi mai bine, spre exemplu eu am o asigurare; ca om care circulă mult în lume, nu am avut unde să o fac în România şi am o asigurare BUPA, pe care a trebuit s-o plătesc unei case de sănătate de undeva din Europa, ca să pot avea acces la servicii de sănătate oriunde în Europa. Gândiţi-vă la cât de mult circulă românii. Nu putem să rămânem într-un sistem de stat ancrasat, care, probabil, când va anunţa pachetul minim de servicii, vom constata că în Germania sau în Franţa un român este vulnerabil. Deci vreau să pot să mă asigur suplimentar cu banii mei, aici, în România. Vreau să ştiu că există o salvare în orice comună, să aibă şanse la acces la urgenţă imediat şi cel din mediul rural, ca şi cel din Bucureşti. Mă rog, sunt multe de discutat. Dar cam atât", a mai spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nu vom avea sistem sanitar performant fără accesul sectorului privat la fondul de sănătate.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: Nu vom avea sistem sanitar performant fără accesul sectorului privat la fondul de sănătate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lenin a inviat ?? trimis de
( 6 mai 2012, 21:19:40
Tata Lenin , mai lasa-ne cu invataturile tale de valoare , vezi ca e o problema cu atributiile ce ti le da constitutia , si nu te mai inforta sa gandesti pentru toata lumea , ca vezi asta ai facut de cativa ani si uite ce a iesit !
Ai vazut ca se ingroasa treaba , de cand opozitia ti-a luat darloagele guvernului si incepi matale sa te lamentezi .
Pai nu matale in persoana prezidentiala , cu orice prilej public fortos te rafuiai cu tara de mana doua , cu romanii puturosi si cu amatorii din opozitie ce nu intelegeau sensurile adanci pana la absurd a masurilor domniei tale cu care intoxicai puterea de decizie a fostului guvern?
Parca tot domnia ta se ratoia ritos la valul de emigrare a specialistilor din medicina si-ti manifestai public indiferenta inconstienta ?
Fara simtul perspectivei si fara respectul judecatii colective dumneata nu ai cum sa intelegi un fenomen social si deci in concluzie nici nu poti sa sustii solutii reale in acest sens, de aceea consider ca ce faci dumneata acum nu este decat un fel de a te baga in seama .
Treaba asta cu umblatul cu batul prin mizerii cautand vinovatii , daca si in noile conditii crezi ca ti se mai potriveste , problema dumitale este in alta parte.
Cine umbla cu o lege a sanatatii facuta pe genunchi si incercata a fi bagata pe sub usa in parlament ? noi societatea civila ?
Ce ne mai sucesti mintea cu procente, ponderi si sensuri de evolutie a unor parametri economici , compuse de consultanti dubiosi , care oricum nu au nici o noima , mai bine organizeaza un simpozion national cu tema "Atributiile constitutionale ale presedintelui in romania de azi" poate se dezmeticeste si lumea cat de departe te bagi cu cizmele peste treburile guvernului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei