Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2012 - Anul XVII, nr. 102 (5007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat:Peste 120 de persoane asigură asistenţa medicală la Finala Ligii Europa, 60 aduse din ţară

Duminică, 6 Mai 2012 (15:39:19)

Peste 120 de persoane vor asigura asistenţa medicală la Finala Ligii Europa, aproximativ 60 fiind aduse din afara Capitalei, astfel încât capacitatea de intervenţie în Bucureşti să nu fie afectată, a declarat, duminică, subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Subsecretarul de stat a spus, la comandamentul de la Primăria Capitalei privind organizarea Finalei UEFA Europa League, că în stadion sunt şase cabinete medicale pentru cei care vor avea nevoie de un consult medical obişnuit, iar pe partea de urgenţe vor fi 29 de echipe de paramedici la Arena Naţională, fiecare cu câte două persoane, cu echipamente de prim ajutor şi având posibilitatea de a transporta eventualii pacienţi până la ambulanţe.

Raed Arafat a precizat că în incinta stadionului vor fi patru ambulanţe, alte ambulanţe fiind în exteriorul arenei. De asemenea, vor fi amplasate corturi de acordare a primului ajutor, dotate cu tot ceea ce este necesar în astfel de situaţii.

"Au fost mobilizate şi echipaje de la nivel naţional, restul fiind asigurat de colegii din Bucureşti, de la SMURD şi de la Ambulanţă. Cabinetele din interiorul stadionului sunt asigurate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Ambulanţele din exterior sunt asigurate de SMURD şi terapie intensivă de prim ajutor", a declarat Raed Arafat, precizând că peste 120 de oameni, din care 60 din afara Capitalei, sunt implicaţi în ziua Finalei UEFA Europa League.

Raed Arafat a mai spus că nu prevede probleme, dar există obligaţia de a fi pregătiţi.

Subsecretarul de stat a precizat că echipajele din afara Capitalei au fost aduse pentru a se asigura că în Bucureşti se poate face faţă tuturor solicitărilor.

"Am adus echipaje din afară, pentru că dacă era să folosim doar echipaje din Bucureşti, exista riscul să ajungem într-o fază să nu putem face faţă. Trebuie să păstrăm capacitatea normală de intervenţie în Bucureşti", a spus Arafat.

El a ţinut să precizeze că personalul medical adus din afara Bucureştiului era liber în 9 mai şi pentru intervenţiile din Capitală s-au adus doar echipamentele de rezervă, astfel încât să nu fie afectată nici intervenţia în ţară.

Raed Arafat a mai spus că personalul medical din ţară va ajunge în Bucureşti luni, va avea o perioadă de pregătire, pentru a şti fiecare unde se află în dispozitiv, iar miercuri după-amiază fiecare va fi la locul stabilit şi va rămâne până când situaţia "va fi liniştită", urmând ca în 10 mai să se întoarcă în localităţile de domiciliu.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc în 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Autorităţile Capitalei vor organiza pentru suporteri două zone, una în Piaţa George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, şi cealaltă în Piaţa Constituţiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

În zonele destinate fanilor vor fi organizate spaţii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar şi standuri de promovare ale Capitalei, "precum şi o zonă gastronomică". Zonele vor fi delimitate şi vor avea apă potabilă şi toalete ecologice.

În 9 mai vor circula mai multe autobuze, la intervale de cinci-şapte minute, şi vor fi linii speciale între Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei şi Arena Naţională.

Şi garniturile de metrou vor circula până în 10 mai, la ora 2.00, iar în cazul în care este necesar, programul ar putea fi prelungit şi după această oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat:Peste 120 de persoane asigură asistenţa medicală la Finala Ligii Europa, 60 aduse din ţară.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat:Peste 120 de persoane asigură asistenţa medicală la Finala Ligii Europa, 60 aduse din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei