Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Comunicaţiilor a anulat licitaţia pentru consultantul juridic al privatizării Poştei

Vineri, 20 Aprilie 2012 (15:57:11)

Ministerul Comunicaţiilor a anulat licitaţia pentru selectarea consultantului juridic în procesul de privatizare a Poştei Române, după ce niciunul dintre cei doi ofertanţi înscrişi nu a depus toate documentele necesare verificării îndeplinirii cerinţelor minime de calificare.

"Achiziţie anulată. Niciun ofertant nu a depus toate documentele (solicitate în invitaţia de participare) necesare verificării îndeplinirii cerinţelor minime de calificare. Achiziţia se va relua", se arată într-un anunţ al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor fusese stabilit pentru joi.

MCSI a anunţat că a primit două oferte pentru asigurarea de servicii de asistenţă juridică în vederea definirii paşilor necesari contractării consultantului de privatizare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), fără să precizeze ofertanţii.

CNPR este controlată de Ministerul Comunicaţiilor - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

La începutul lunii octombrie 2011, Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea Poştei Române prin majorare de capital social, cu un investitor strategic.

Potrivit documentului, statul va păstra pachetul majoritar de acţiuni la Poşta Română, dar şi-ar putea reduce participaţia până la 51% din titluri. În acelaşi timp, Fondul Proprietatea şi-ar putea reduce cota de participare la Poşta Română la 15% dacă nu va participa la majorarea capitalului.

Săptămâna trecută, ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, a declarat că privatizarea Poştei Române se va încheia la finele acestui an sau în primele luni ale anului 2013, nu în iunie 2012, aşa cum s-a convenit în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional.

El a menţionat că statul va rămâne acţionar majoritar la Poşta Română şi după privatizare.

Potrivit datelor prezentate de ministru, Poşta a încheiat anul 2011 cu pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezintă provizioane pentru diverse litigii.

"Situaţia financiară la Poştă s-a mai îmbunătăţit, au fost reziliate o serie de contracte care aduceau pierderi operatorului", a spus Mustea.

Anterior, CNPR a anunţat că pierderile au scăzut cu 85% în 2011, la 4,3 milioane euro.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al CNPR aferent anului 2011 prevedea că operatorul poştal va încheia cu un profit brut de 2,34 milioane de lei, la venituri totale de 1,51 miliarde de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Comunicaţiilor a anulat licitaţia pentru consultantul juridic al privatizării Poştei.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Comunicaţiilor a anulat licitaţia pentru consultantul juridic al privatizării Poştei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei