Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Poliţistul de frontieră împuşcat a făcut circ şi a ignorat patru focuri de avertisment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agentul de Poliţie de Frontieră împuşcat în picior miercuri seară, după ce a fost implicat într-un accident, a devenit recalcitrant în momentul în care s-a încercat legitimarea sa şi a ignorat nu mai puţin de patru focuri de avertisment trase de poliţistul din Ulma venit să constate evenimentul rutier. Aceasta este, în rezumat, constatarea preliminară a celor care efectuează ancheta din acest caz cu totul ieşit din comun, în care un poliţist în uniformă a împuşcat un alt poliţist, în civil. Un alt aspect important care rezultă din anchetă este că poliţistul împuşcat mirosea a alcool, însă presupusa stare de ebrietate nu va putea fi probată, deoarece acesta a refuzat atât verificarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de probe biologice de sânge. 

Vasile Marocico este agent în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, iar la momentul accidentului era în timpul liber, cu maşina personală.

Ancheta din acest caz este coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

S-a rostogolit de trei ori cu maşina într-o râpă

Miercuri seară, în jurul orei 19.30, unul dintre cei doi agenţi din cadrul Postului de Poliţie Ulma a fost anunţat telefonic, de către o localnică, despre faptul că pe DJ 209G, în localitate, un autoturism de teren Mitsubishi Pajero s-a răsturnat într-o râpă.

Maşina de teren, înmatriculată în Anglia, cu volan pe partea dreaptă, se rostogolise de nu mai puţin de trei ori, în râpa de aproximativ zece metri, şi căzuse pe roţi. Ca prin minune, şoferul, identificat ulterior în persoana lui Vasile Marocico, în vârstă de 46 de ani, din Izvoarele Sucevei, nu a fost rănit.

Poliţistul din Ulma venit la faţa locului l-a găsit pe Marocico în apropierea maşinii.

 

Patru focuri în plan vertical nu l-au liniştit pe poliţistul în civil

Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se arată: „Agentul de poliţie i-a solicitat conducătorului auto să-i prezinte documentele personale şi ale autoturismului, acesta refuzând şi devenind totodată recalcitrant.

Agentul de poliţie a încercat să-l imobilizeze, iar după efectuarea somaţiei legale, a tras patru focuri în plan vertical şi apoi încă un foc spre membrele inferioare, lovindu-l în treimea inferioară a gambei drepte”.

Aşadar, susţin anchetatorii, poliţistul de serviciu a tras înspre poliţistul în civil abia după ce a epuizat celelalte variante, cele patru focuri în plan vertical fiind dovadă în acest sens.

 

Ce pedeapsă riscă poliţistul în civil

Preluat de o ambulanţă, suspectul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi. Împuşcătura nu a pus probleme deosebite, glonţul ieşind din picior. În aceste condiţii nu a fost nevoie de intervenţie chirurgicală, rana necesitând doar toaletare. Medicii au mai consemnat şi că bărbatul emana un puternic miros de băuturi alcoolice.

„Din cauza faptului că emana un puternic miros de băuturi alcoolice, acestuia i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest şi recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, aspecte refuzate de către suspect”, se mai arată în constatarea poliţiei.

În aceste condiţii, poliţistul de frontieră va fi cercetat pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Conform OUG 195/2002, această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani, pedeapsa fiind mai aspră decât în cazul unui şofer depistat băut şi care acceptă să-i fie recoltat sânge.  

Procurorul de caz a mai stabilit ca suspectul să fie cercetat şi pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe. 

 

Poliţistul de frontieră a refuzat să facă vreo declaraţie  

Ofiţerul de presă de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan, a declarat că în prezent se efectuează cercetări în comun cu poliţia, iar la finalul acestora se vor lua măsurile care se impun. Condamnarea după ancheta penală i-ar putea aduce poliţistului, chiar şi în cazul unei pedepse cu suspendare, pierderea locului de muncă. Trebuie menţionat că poliţistul de frontieră împuşcat, agentul Vasile Marocico, aflat încă pe pat de spital, nu a dorit, ieri, să facă nici un fel de declaraţie presei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul de frontieră împuşcat a făcut circ şi a ignorat patru focuri de avertisment.
 Vizualizări articol: 4243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Poliţistul de frontieră împuşcat a făcut circ şi a ignorat patru focuri de avertisment4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot un politist betiv trimis de
(20 apr 2012, 13:30:49
Se va rezova problema ca si in cazul altui politist betiv LUIGINO PINZARIU. Se va inbolnavi subit si la pastele cailor se va rezolva cazul. Trebuie dati afara din polytie in secunda doi . Fac de rusine uniforma. si nu numai .Are urechi cine trebuie sa auda?
2.   Comentariu trimis de
(20 apr 2012, 18:28:26
Sunt polite de platit intre ei , nu e posibil sa tragi cinci focuri de arma dupa un om pe care il cunosti , lucreaza si asta in M.A.I. , si s-a rasturnat cu masina proprie arhicunoscuta in zona . A fugit stiai cu cine ai de lucru il descoseai a doua zi , aveai toate solutiile si nu tragi ca in poligon dupa tinte . Vorba vine ca patru in aer si cu al cincilea l-am daramat , cine a vazut , ca de mai era unul prin apropiere poate nu se intimpla chiar asa . In situatii asemanatoare de regula cel fara pile plateste , dreptatea greu isi face loc daca bineinteles se mai poate vorbi de ea avind in vedere specificul incidentului stropit cu alcool din abundenta . Corect se face de rusine institutia dar intrebarea e cine ?? cel civil in timpul liber , s-au cel ce imprastie gloantele s-ar parea nejustificat .
3.   Hai sa jucam cs strike trimis de
(20 apr 2012, 20:39:36
100 la 100 de acord cu tine cosmis nu se poate de ce nu la putut imobiliza pe unu mut de beat ??? Fratilor .... Asta e reglare de conturi si localnica aia desteapta daca a vazut un accident nu poate sa sune la112 suna la sefu k ala salveaza victime in caz de accident o savedem o avansare in grad pt domnu politist local iar maroccico dat afara
4.   Comentariu trimis de
(20 apr 2012, 21:24:24
La Brodina sunt doar analfabeti, traficanti si betivi dar nu asta nu este problema lui Berca ca in politia de frontiera s-au pastrat doar pilosii PDL TREBUIE SA CASTIGE ALEGERILE , are grija de primarii si tot ce are legatura cu ele, prostimea e la putere
5.   Rafuieli trimis de
(20 apr 2012, 21:34:17
am lucrat acolo si cunosteam toate masinile din zona. oare politistul local nu cunostea masina lui vasiuta???????????
a baut, asta e, asta e viata la munte, dar sa-l vezi, sa-i cunosti masina si mai si tragi dupa el ..............................
cand faceau misiuni in comun, nu povesteau si despre masini, nu vedea cu ce masina circula vasiuta dupa servici??????????????????
cam cusuta cu ata alba, dar................. legal si-a facut treaba.
scoate pistolul de fiecare data cand un sofer sau unul beat il injura???
la pavelica a scospistolul vreo data? sau asta nu mai e pe piata?!?!?!?!?!?!?
de aia de la ultimul leu tot scoate pistolul???
lucan bogdan nu mai circula beat? ca la cum il cunosc ar trebui sa aiba picioarele sita !!!!!!!!!!!!!!!!!
dar ................... toate celen bune.
6.   Comentariu trimis de
(21 apr 2012, 11:09:16
Asemenea fapte rezolvate aiurea de un majur discrediteaza munca a sute de oameni care lucreaza bine in M.A.I. . Vedeti am specificat BINE ca unde lucreaza oameni mai sunt si abateri , dar nu se ajunge la infractiuni de majoritatea angajatilor .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei