Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îmbrânceli la Tribunalul Argeş, pensionarii aflaţi la coadă au smuls din balamale o uşă

Vineri, 20 Aprilie 2012 (13:44:03)

Pensionarii aflaţi, vineri, la coadă la Tribunalului Argeş pentru a depune plângeri împotriva legii care impozitează pensiile s-au îmbrâncit din nou cu jandarmii şi au forţat intrarea în instituţie, smulgând din balamale o uşă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pensionarii au forţat intrarea în Tribunalul Argeş, iar la un moment dat au rupt din balamale uşa de la intrare.

Jandarmii au intervenit şi i-au oprit cu greu pe oameni, încercând să le explice că trebuie să respecte ordinea şi să intre câte zece în clădire.

Anterior acestui incident, jandarmii interveniseră pentru a aplana un conflict între pensionari care erau pe punctul de a se lua la bătaie, oamenii acuzându-se reciproc că nu respectă ordinea venirii.

Astfel, doi pensionari aflaţi la coadă în faţa Tribunalului Argeş pentru a cere anularea OUG 107/ 2010, în baza căreia li se reţine din pensie 5,5 la sută pentru contribuţiile de sănătate şi restituirea sumelor reţinute până acum au fost pe punctul de a se lua la bătaie, fiind necesară intervenţia jandarmilor. Ei şi-au reproşat unul celuilalt că "intră în faţă".

"Nu te băga în faţă, ce cauţi acolo? Ai 30 de ani, eu am 75 de ani, pleacă de acolo, respectă ordinea, iar jandarmii să facă ordine", a spus unul dintre pensionari, îndreptându-se spre celălalt, care i-a răspuns: "Nu te băga tu în faţă, eu aveam femeia în faţă, aveam rând. Păi eu am 30 de ani? Eu am 65 de ani, să-i fie ruşine! Dacă eram tânăr, nu stăteam la coadă".

Conflictul între cei doi pensionari, aflaţi la coadă de la primele ore ale dimineţii, a fost aplanat doar prin intervenţia jandarmilor.

În cursul dimineţii, o pensionară aflată la coadă la Tribunalul Argeş a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă după ce i s-a făcut rău. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, jandarmii care asigură paza instituţiei au intervenit în momentul în care femeii i s-a făcut rău şi au sunat la 112 pentru a chema o ambulanţă, iar femeia a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

La ora transmiterii acestei ştiri, la coadă la Tribunalul Argeş sunt peste 300 de pensionari, iar situaţia este în continuare tensionată, în condiţiile în care la ora 12.30 se încheie programul de depunere a cererilor la Registratură. Oamenii se tem că nu vor reuşi să îşi depună cererile şi cer conducerii Tribunalului să prelungească programul instituţiei.

În ultima perioadă, peste 11.000 de persoane cu pensii de peste 740 de lei au depus plângeri la registratura Tribunalului Argeş, cerând anularea OUG 107/ 2010, în baza căreia li se reţine din pensie 5,5 la sută pentru contribuţiile de sănătate, ei solicitând şi restituirea sumelor reţinute până acum.

Potrivit OUG nr. 107/ 2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5 la sută contribuţii de sănătate.

În mai multe judeţe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plângeri prealabile la casele judeţene de pensii, în care solicitau restituirea contribuţiei de sănătate de 5,5 la sută, iar instituţiile le-au respins pe considerentul că o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanţă de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îmbrânceli la Tribunalul Argeş, pensionarii aflaţi la coadă au smuls din balamale o uşă.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îmbrânceli la Tribunalul Argeş, pensionarii aflaţi la coadă au smuls din balamale o uşă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei