Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE va cere statelor membre o majorare "substanţială" a bugetului pentru anul următor

Vineri, 20 Aprilie 2012 (15:48:16)

Comisia Europeană (CE) va cere miercuri statelor membre să accepte o creştere substanţială a bugetului pentru anul următor, de la nivelul actual de 129 miliarde de euro, pentru a putea achita obligaţiile UE rezultate din cofinanţarea diverselor proiecte, potrivit AFP.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, ar putea fi propusă o majorare de 9 miliarde de euro faţă de bugetul pentru acest an. Suma nu a fost confirmată, dar, potrivit unei surse, majorarea va fi "substanţială".

Proiectul va fi prezentat miercuri la o reuniune a Comisiei, iar până la un summit-ul UE din iunie, la care ar trebui să fie adoptat bugetul, vor avea loc negocieri dure, întrucât mai multe state, între care Franţa şi Marea Britanie, refuză orice majorare a contribuţiei naţionale, au spus sursele AFP.

Guvernele au limitat bugetul pentru acest an la 129 miliarde de euro, cu 4 miliarde de euro mai puţin faţă de propunerile Comisiei şi Parlamentului European, în ideea de a alinia cheltuielile UE cu austeritatea din majoritatea ţărilor membre.

La momentul respectiv, comisarul pentru Buget, Janusz Lewandowski, a avertizat că executivul comunitar "nu va putea plăti toate facturile".

Evoluţia ulterioară i-a dat dreptate, notează AFP. Comisarul a anunţat în martie că Parlamentul are probleme în a identifica fonduri de 11 miliarde de euro, necesare pentru a achita statelor facturile trimise la sfârşitul anului trecut.

Statele UE prezintă tot mai multe facturi pentru rambursare de la bugetul UE, deoarece 2013 este ultimul an al exerciţiului bugetar 2007-2013, iar reducerile de fonduri din ultimii doi ani a determinat executivul comunitar să amâne multe plăţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE va cere statelor membre o majorare "substanţială" a bugetului pentru anul următor.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE va cere statelor membre o majorare "substanţială" a bugetului pentru anul următor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei