Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A 58-a zi de proteste în Portul Constanţa; a doua zi de îmbrânceli cu jandarmii

Vineri, 20 Aprilie 2012 (13:47:07)

Aproximativ 200 de lucrătorii portuari s-au strâns din nou, vineri dimineaţă, în faţa sediului Companiei "Administraţia Porturilor Maritime" Constanţa, în a 58-a zi de la declanşarea protestelor din port, ei îmbrâncindu-se cu jandarmii care asigurau protecţia unuia dintre directorii instituţiei.

Cei aproximativ 200 de salariaţi aflaţi în faţa sediului Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" (CNAPM) Constanţa nu i-au permis directorului de infrastructură al companiei, Adrian Constantinescu, să intre în sediu şi s-au îmbrâncit cu jandarmii care încercau să-i faciliteze acestuia accesul în clădire.

Este a doua zi consecutiv în care protestatarii se îmbrâncesc cu forţele de ordine chemate să asigure protecţia conducerii CNAPM, după ce joi dimineaţă directorul general al companiei, Aurelian Popa şi directorul economic, Mihaela Vasile, au fost împiedicaţi de către lucrătorii portuari să intre în sediul companiei, ei părăsind apoi zona în huiduielile protestatarilor.

Angajaţii Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" Constanţa protestează de aproape două luni, cerând demisia conducerii societăţii, în special a directorului general Aurelian Popa. Ei au declanşat săptrămâna trecută şi o grevă spontană, iar de atunci nu le mai permit directorului general Aurelian Popa şi celor trei directori adjuncţi ai companiei să intre în sediul instituţiei.

"Salariaţii companiei nu mai acceptă dialogul cu directorul Popa şi cu cei trei adjuncţi. Pentru noi nu mai există cale de întoarcere. Ori noi, ori Popa!", a declarat liderul de sindicat din cadrul companiei, Ştefan Grigorie.

El spune că nu înţelege lipsa de reacţie a ministrului Transporturilor şi a precizat că de săptămâna viitoare li se vor alătura şi alţi sindicalişti în tentativa lor de a-l demite pe directorul general.

"Din informaţiile de care dispunem până la această oră, se vor alătura acţiunii noastre şi alte forţe sindicale de pe platforma portuară. Din nefericire, nepăsarea ministrului Nazare devine din ce în ce mai păguboasă. Deşi ne-a promis că ne vom întâlni încă de marţi, pâna acum nu am primit niciun semnal. Am înţeles că astăzi (vineri - n.r.) se va întruni Consiliul de Administraţie al companiei, la Bucureşti, şi sperăm într-o decizie bună. Noi nu am cerut nimic pentru noi, nu am cerut creşteri salariale, prime sau sporuri. Am înţeles că este criză. Am vrut doar respectarea contractului colectiv de muncă”, a mai declarat Ştefan Grigorie.

Mai mult de jumătate dintre cei aproximativ 900 de angajaţi ai Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" Constanţa protestează de aproape două luni în faţa sediului companiei, iar la începutul săptămânii trecute au declanşat şi o grevă spontană, principala revendicare fiind demisia sau demiterea directorului general, Aurelian Popa. Ei îl acuză pe directorul societăţii de încălcări repetate ale contractului colectiv de muncă şi de faptul că a modificat, cu acordul Consiliului de Administraţiei şi Adunării Generale a Acţionarilor, regulamentul companiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A 58-a zi de proteste în Portul Constanţa; a doua zi de îmbrânceli cu jandarmii.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A 58-a zi de proteste în Portul Constanţa; a doua zi de îmbrânceli cu jandarmii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei