Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bloomberg: Românii, printre cei care au readus pojarul în SUA, după ce fusese eradicat în 2000

Vineri, 20 Aprilie 2012 (14:55:28)

Românii se află printre cei care au readus pojarul în Statele Unite ale Americii, unde, anul trecut, au fost descoperite 222 de cazuri, după ce sistemul sanitar reuşise eradicarea acestei boli în 2000, relatează Bloomberg, în ediţia online.

Bloomberg susţine, citând un raport al Centrului pentru Controlul şi prevenirea Bolilor (CDC) din Atlanta, că în 2011 s-au înregistrat cazuri de pojar în 31 de state americane. 86% dintre cele 222 de cazuri au apărut la persoane care nu au fost vaccinate împotriva bolii. Numărul cazurilor din 2011 este de peste trei ori mai mare decât media celor înregistrate în SUA în ultimii zece ani.

Potrivit sursei citate de Bloomberg, virusul extrem de contagios a fost adus în SUA de străini.

Campania de vaccinare a făcut ca SUA să declare pojarul eradicat acum 12 ani, însă cei care au călătorit în şi din afara ţării, precum şi părinţii care, din diferite motive, au evitat vaccinarea, au făcut posibilă revenirea bolii.

Aproape jumătate dintre cazurile înregistrate în 2011 şi aduse direct din afara SUA îşi au originea în Europa, în special din Franţa, Italia, România, Spania şi Germania, notează Bloomberg, citând raportul organizaţiei americane.

"Cei nevaccinaţi împotriva pojarului se expun şi îi expun şi pe alţii la riscurile acestei boli, precum şi complicaţiilor. Sunt expuşi riscurilor în special cei prea mici pentru a fi vaccinaţi, la care apar, uneori, cele mai grave complicaţii, în cazul infectării", afirmă directorul Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli din cadrul CDC, Anne Schuchat, care a precizat că boala, deşi eradicată în SUA, este încă larg răspândită în lume.

Potrivit datelor CDC preluate de Bloomberg, anul trecut, 20 de milioane de oameni din întreaga lume au făcut pojar, iar 164.000 dintre ei au murit din această cauză. Dintre acestea, 37.000 s-au înregistrat în Europa, lucru de luat în calcul de americanii care vor să ajungă, în vară, la Jocurile Olimpice de la Londra, aceştia fiind sfătuiţi să se vaccineze.

Tot în 2011, aproximativ 85% dintre cei care au făcut pojar erau eligibili pentru vaccinare. Boala este letală în unul până la trei cazuri dintr-o mie de pacienţi.

Şi anul acesta, cazurile de pojar par să aibă o incidenţă ridicată, până în acest moment fiind raportate 25 de cazuri în SUA, mai scriu cei de la Bloomberg, citând datele CDC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bloomberg: Românii, printre cei care au readus pojarul în SUA, după ce fusese eradicat în 2000.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bloomberg: Românii, printre cei care au readus pojarul în SUA, după ce fusese eradicat în 20000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei