Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Hramul Bisericii

Moaştele Sf. Spiridon au ajuns, aseară, la Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moaştele Sf. Spiridon au ajuns, aseară, la Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava.Racla cu moaştele Sf. Spiridon, care  a fost adusă de un preot din Grecia, va sta în biserica din Suceava până marţi, 24 aprilie. Zeci de credincioşi, cu lumânări aprinse în mâini, în frunte cu preotul misionar Constantin Diaconaşu, de la Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi – Suceava, însoţit de un sobor numeros de preoţi, au întâmpinat cu rugăciuni şi cântări bisericeşti racla cu sfintele moaşte, după care au participat la slujba de priveghere. Primii care s-au închinat moaştelor Sf. Spiridon au fost preoţii care l-au întâmpinat pe delegatul din Grecia. Racla de argint cu moaştele Sf. Spiridon a fost aşezată în Biserica „Sf. Nicolae”, alături de celelalte racle unde se află moaşte de sfinţi, credincioşii având posibilitatea să se închine, să fie miruiţi de un preot şi să primească câte o iconiţă cu Sf. Spiridon. Fiind în Săptămâna Luminată, la scurt timp după Înviere, la strană s-a cântat „Hristos a Înviat!”.   

 

Procesiune cu sfintele moaşte

Astăzi, biserica din curtea Spitalului Vechisărbătoreşte al doilea hram, de „Izvorul Tămăduirii”, prilej cu care, după Sfânta Liturghie, în jurul amiezii, în curtea bisericii, credincioşii vor participa la o procesiune cu sfintele moaşte. Tot astăzi, după Liturghie, se va face slujba de sfinţire a apei - agheasma. La ora 15:00, preotul Diaconaşu va săvârşi Taina Sfântului Maslu, pentru bolnavii din spital, dar şi pentru credincioşii care vor alege să fie prezenţi la eveniment. În această zi se dă de pomană pentru sufletul celor răposaţi.

 

Raclă cu peste 70 de sfinţi

În Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava se află o raclă în care sunt aşezate fragmente de moaşte de la 74 de sfinţi, printre care: Sf. Ap. Andrei al românilor, din Sf. Ana, Sf. Arhidiacon Ştefan, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Trei Ierarhi, Sf. Haralambie, Sf. Pantelimon, Sf. Dimitrie, Sf. Gheorghe, Sf. Alexandru.

Preotul din Grecia care a adus racla cu moaşte va dona Bisericii „Sf. Nicolae”, în Duminica Tomii, pe 22 aprilie, un mic fragment din moaştele Sf. Spiridon, care se va adăuga celorlalte moaşte din biserică. ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, se va închina Sfintelor Moaşte ale Sfântului Ierarh Spiridon sâmbătă seară, pe 21 aprilie, când va oficia, alături de un sobor de preoţi, slujba vecerniei. Tot în biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava se află şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care este de mare folos celor care cred în puterea Fecioarei Maria, ca mijlocitoare în faţa lui Dumnezeu şi a fiului ei, Iisus Hristos.

 

Sfântul Spiridon, făcător de minuni

Sfântul Spiridon a fost un simplu păstor din insula Ciprului. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea îndeosebi de ajutorarea săracilor. S-a însurat cu o creştină şi a avut o fiică, numită Irina. Când soţia sa a murit, el a îndurat văduvia cu răbdare. Pentru bunătatea şi curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei din Cipru. Însă noua sa stare nu l-a făcut să-şi schimbe felul vieţuirii sale smerite. A continuat să crească oi şi să-şi are pământul.

Sfântul Spiridon a ajuns mare făcător de minuni, prin nemărginita sa smerenie, credinţa curată şi harul dumnezeiesc. Prin rugăciunile sale, a adus ploaie la vreme de secetă, a înviat mai mulţi morţi, un râu şi-a schimbat curgerea şi de mai multe ori i s-au descoperit tainele inimii oamenilor. În anul 348, la adânci bătrâneţi, Sfântul Spiridon a intrat întru odihna Domnului, după mulţi ani de credincioasă slujire a Bisericii. Moaştele sale făcătoare de minuni se păstrează în insula Corfu, unde au rămas nestricate până în ziua de azi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaştele Sf. Spiridon au ajuns, aseară, la Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava.
 Vizualizări articol: 1359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 34 voturi
Moaştele Sf. Spiridon au ajuns, aseară, la Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava5.0534

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania intoarcete cu fata spre Dumnezeu trimis de
(20 apr 2012, 11:34:46
Oamenii buni nustiu cum puteti crede toate minciuniile preotiilol cu aceste moaste? Romania chiar daca se declara o tara crestina euna din cele mai idolatre tari din Europa si aceasta pentru ca preotii sa se imbogateasca.De cat sa se tina preotii de moaste si de "sfinti" mai bine ar invata pe oamenii ce scrie in Sfanta Carte ca dupa Biblie ne vajudeca Dumnezeu nu dupa alte carti sau moaste etc.
Romania trezeste-te in orbirea spirituala in care te incatuseaza satan.
1.1  RE: Romania intoarcete cu fata spre Dumnezeu trimis de
(20 apr 2012, 12:19:08
chiar vrei sa demonstrezi ca nu esti decat o ticaloasa, draguta alina-cristina?
tu vorbesti de romania? dar ce-ai facut tu pt. tara asta ca sa-ti permiti sa faci asemenea declaratii despre ea?

si cum anume ai ajuns la cunoasterea absoluta a preotilor de-ti permiti sa-i etichetezi si sa le fii si asa''buna'' sfatuitoare?

fata de sfinti, noi nu suntem in stare nici 1 % sa ne indreptam viata si comportamentul nostru fata de noi, fata de semenii nostri ori fata de bunul Dumnezeu. si se trezeste o mucoasa sa-si dea cu parerea despre biblie, sinte moaste sau judecata Lui Dumnezeu.

desigur ca toti ne-am castigat dreptul la o parere.
dar decat sa deschizi gura si sa-ti miroase a incultura sau prostie, mai bine te gandesti de doua ori inainte.

tu, alina-cristina, cam cum vezi orbirea asta spirituala? nu ti se pare ca te-a afectat? unele intelectuale stau cu baticutu' pe cap sa nu li se vada coarnele. tu in schimb ti-ai tras baticu' de tot pe ochi si se pare ca de aia si stalcesti in asa hal si limba romana.

iar in final, te rog sa ma ierti pt. modul in care ti-am raspuns, dar daca tot mai scapi la tastatura si insisti in... ... a transmite un mesaj, atunci fii ''mai 'telectuala''.
2.   :)))))) trimis de
(20 apr 2012, 14:51:09
Atentiune Atentiune !!!!!!!! A fost adus de(j)etelu aratator al prea ( sfantului) Spiridon mare iubitor de sf pentru multumirea spirito-trupeasca a cuviuaselor huasce din pro(anus). Gruapa comuna continand 74 de ramasite extraterestrosfintesti este in asteptarea celor de la CSI pentru identificare acestia din urma fiind in posesia unor ochelari 3D cu care pot solutiona cele m-ai incalcite cazuri science fiction and fantasy
2.1  RE: :)))))) trimis de
(20 apr 2012, 19:31:25
Dute si plimba ursu'...
3.   Bravo Alina Cristina trimis de
(20 apr 2012, 16:35:19
O vorbă din popor spune că este bine să faci ce spune popa și nu cum face popa. Nimic mai adevărat, dacă este să studiem cazul unor pretenții mirene ale Înalt Prea-Sfinției Sale Pimen Suceveanul, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. O fundație la care înalta față bisericească apare drept președinte revendică de la Statul Român peste 166.000 de hectare de pădure, plus cantoanele silvice de pe raza suprafața respectivă. Toate ar fi bune și frumoase, dacă acțiunea ar avea pic de temei legal
Vad ca preotii au jeepuri si bisericile au panouri solare,camere de luat vederi,centrale,instalatii automate de batut clopote.Cate scoli,spitale,orfelinate,azile de batrani,fundatii de caritate(gen CARITAS)ARE BISERICA ORTODOXA???
4.   Dumnezeu este neputincios! trimis de
(21 apr 2012, 08:54:13
Atata timp cat timp Dumnezeu este incapabil sa-mi rezolve El insusi problemele, asa cum cum i le-a rezolvat sutasului doar prin cuvant, si are nevoie de intermediari (ingeri, sfinti, preoti, samani, guristi etc. ) inseamna ca este un Dumnezeu Neputincios! Apreciez viata de sfintenie, rabdarea si credinta Sfintilor, dar atata timp cat ei au trecut la Domnul cu sufletul, deci nu mai exista pe pamant, decat ca parte materiala, nu stiu exact cum ne-ar mai putea ajuta noua! E vorba de o minima logica aici, sau cine stie, poate deja deviem spre credintele orientaliste unde sufletele nu parasesc niciodata pamantul si deci de aici vine ajutorul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei