Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legislaţie

CAS-ul de 5,5% se va plăti doar pentru veniturile din pensii care depăşesc 740 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensionarii suceveni vor primi mai mulţi bani, după ce Curtea Constituţională a României a decis că CAS-ul de 5,5% se va plăti doar pentru veniturile din pensii care depăşesc 740 de lei. Potrivit spuselor directoarei Casei Judeţene a Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, această măsură se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Curţii Constituţionale. Chitul a arătat că decizia nu va fi aplicată retroactiv. Ea a explicat că CAS-ul de 5,5% se va aplica doar pentru veniturile din pensii care depăşesc 740 de lei, şi nu la întreaga pensie. De exemplu, pentru o pensie de 900 de lei, CAS-ul de 5,5% se va aplica numai pentru duma de 160 de lei. Pentru pensiile mai mici de 740 de lei nu se vor mai plăti aceste contribuţii.

De precizat că printr-o decizie luată în data de 13 martie 2012, Curtea Constituţională constată că dispoziţiile articolului 259, aliniatul 2 din Legea nr. 95/2006 privind  reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale, în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.

„Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. În acest sens s-a pronunţat Curtea, iar prin hotărârea din 13 martie 2012 a constatat că deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, iar cele stabilite prin prezenta decizie urmează a se aplica de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele judeţene, de la data publicării în Monitorul Oficial al României”, a declarat Camelia Chitul. Ea a mai adăugat că noua modalitate de calcul a acestor contribuţii se va aplica automat, nefiind necesară depunerea unei cereri în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CAS-ul de 5,5% se va plăti doar pentru veniturile din pensii care depăşesc 740 de lei.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
CAS-ul de 5,5% se va plăti doar pentru veniturile din pensii care depăşesc 740 de lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei