Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL va continua protestul parlamentar şi demersurile pentru revocarea Robertei Anastase

Miercuri, 18 Aprilie 2012 (14:40:39)

Deputaţii PSD şi PNL vor continua protestul parlamentar şi vor încerca prin mijloace parlamentare să realizeze revocarea din funcţie a Robertei Anastase, revenind cu această solicitare în plen, au declarat, miercuri, liderii grupurilor PSD şi PNL, Mircea Duşa şi Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, după ce Ioan Oltean a trimis la Biroul Permanent propunerea opoziţiei de revocare din funcţie a Robertei Anastase, că opoziţia îşi continuă protestul parlamentar.

"Ne continuăm protestul şi vom încerca prin toate mijloacele parlamentare să realizăm acest punct pe care ni l-am propus, şi anume înlocuirea preşedintelui Camerei Deputaţilor", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat ce va face opoziţia dacă solicitarea va fi respinsă de Biroul Permanent, Tăriceanu a spus: "După respingerea de către Biroul Permanent, vom reveni cu această solicitare în plen".

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a afirmat că plenul este suveran şi puterea a refuzat să supună la vot cererea opoziţiei, iar una dintre condiţiile PSD şi PNL de revenire în Parlament este respectarea Regulamentului.

"Nu vor să respecte Regulamentul decât când le convine. În sală nu au avut majoritate, parlamentarii opoziţiei erau prezenţi toţi, cei de la putere erau 20% prezenţi şi au găsit orice metodă pentru a nu trece la vot pentru că luau bătaie", a precizat Duşa.

El a adăugat că, deşi solicitarea opoziţiei a fost trimisă la Biroul Permanent, aceasta va ajunge tot în plen.

"De la Biroul Permanent vor trimite în plen, va urma procedura de trimitere la Comisia juridică şi de la Comisia juridică la Biroul Permanent şi, apoi, o să ajungem tot în plen. Nu ştiu de ce fug de o astfel de dezbatere când spun că au majoritate. Cred că nu au majoritate nici în Camera Deputaţilor, de aceea fug", a adăugat Duşa.

Parlamentarii USL au părăsit, miercuri, sala de plen a Camerei Deputaţilor, nemulţumiţi de faptul că propunerea de introducere pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a preşedintelui forului, Roberta Anastase, nu a fost supusă votului.

Anunţul de părăsire a lucrărilor a fost făcut de către liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, după ce preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), a anunţat că solicitarea USL privind revocarea din funcţie a Robertei Anastase se trimite Biroului Permanent al Camerei.

Dezbaterile aprinse între opoziţie şi putere pe tema introducerii pe ordinea de zi solicitării USL de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, au durat aproape o oră, timp în care coaliţia majoritară a susţinut că propunerea opoziţiei trebuia discutată mai întâi în Biroul Permanent al Camerei, în timp ce opoziţia a arătat că plenul este suveran.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că solicitarea opoziţiei de revocare a sa din funcţie este neregulamentară şi neconstituţională şi că nici opoziţia nu credea în acest demers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL va continua protestul parlamentar şi demersurile pentru revocarea Robertei Anastase.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL va continua protestul parlamentar şi demersurile pentru revocarea Robertei Anastase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei