Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Bani pentru firme, slujbe pentru activişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

De Paşte, de bună voie şi nesilit de nimeni, Pro TV-ul i-a făcut reclamă judeţului Suceava. Sau Bucovinei, cum îi spun autorităţile şi reporterii de televiziune judeţului nostru. Pro TV-ul a prezentat în câteva rânduri peisajele, pensiunile, mâncărurile şi avioanele de mici dimensiuni pregătite să-i plimbe pe turişti pe deasupra munţilor, printre fripturile de miel şi prin aşternuturile proaspăt spălate.

Reportajele difuzate de unul dintre cele mai urmărite canale de televiziune din România a început la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni. Şi a început prost, fiindcă biroul de turism amplasat acolo era închis, iar calculatorul împlântat în coasta acestuia pentru a-i ajuta pe musafiri să se orienteze nu funcţiona. Biroul de turism înseamnă o casă din bârne care a fost închisă în secunda doi după ce în urmă cu un an, parcă, a fost deschisă cu surle, trâmbiţe şi declaraţii referitoare la Suceava turistică.

Pe lângă casa din bârne care stă închisă la intrarea în municipiul reşedinţă de judeţ, autorităţile s-au gândit să facă încă un birou de turism. Însă, unul modern. Astfel, în centrul oraşului a apărut o clădire interesantă, căreia îi spune pompos centru de informare şi promovare turistică. Numai că noua clădire a mâncat din puţinul spaţiu pe care îl avea pentru a putea respira Biblioteca „I. G. Sbiera”. Centrul de informare şi promovare turistică se potriveşte în peisaj ca nuca de perete sau ca nuca pusă în păstrăvul afumat ori în afinata cu care sunt ademeniţi turiştii.

Pe lângă faptul că respectiva clădire pentru care s-au tocat o grămadă de bani nu-şi are locul în apropierea Bibliotecii, aceasta este la fel de utilă ca şi casa de bârnă care stă închisă la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni. Ce om vine la Suceava şi se-apucă să bâjbâie în căutarea unui centru de informare turistică, despre care nici măcar nu e sigur că există? Când ajung la Suceava, turiştii caută Cetatea de Scaun, mănăstirile şi pensiunile, şi nu un centru de informare. Iar pentru a găsi obiectivele turistice şi unităţile de cazare, turiştii au nevoie de nişte indicatoare puse unde trebuie. Apoi, turiştii de astăzi îşi iau informaţiile de care au nevoie de pe internet. Şi au de unde, fiindcă mai toate unităţile de cult şi pensiunile au pagini de web, ca să nu mai vorbim despre multe site-uri care publică informaţii legate de petrecerea vacanţelor. Cei care nu au descoperit, încă, internetul îi pot descoperi uşor pe muncitorii sprijiniţi în coada lopeţii sau pe mătuşile ascunse pe după gardurile caselor care abia aşteaptă să fie întrebate câte ceva.

Cu toate acestea, autorităţile continuă să arunce bani pe toate prostiile, inclusiv pe centrele de informare turistică. Şi o să mai facă, atâta timp cât fiecare partid care ajunge la putere are firme de construcţii care au nevoie de lucrări şi membri de partid care vor un serviciu la care să nu facă nimic.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani pentru firme, slujbe pentru activişti.
 Vizualizări articol: 2052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bani pentru firme, slujbe pentru activişti5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 apr 2012, 11:42:01
La pas , prin Suceava de azi
Vezi ( prin praf ) .. chestii diverse
“Saloane de înfrumuseţare” “perverse”
Şi saloane de urâţire .. unde “te arzi”

Saloanele de urâţire-s portocalii
“sedii politice” ( sic ! ) cică
Acolo se DECIDE URÂTUL , adică
Cuibul unde se-adună .. fluturii

Mai vezi .. pavele ( a dreq de multe )
Şi-a dreq de scumpe ( o fi culoarea ?! )
Şi inevitabil îmi vine întrebarea :
Băsiştii ăştea sunt PERSOANE ADULTE ? ? ?
2.   Yuo trimis de
(18 apr 2012, 14:03:39
cima rosie a reanviat,ilici
2.1  RE: Yuo trimis de
(18 apr 2012, 15:31:14
ciuma roşie a înviat
ciuma portocalie .. MOARE
s-a sufocat ( şi ne-a sufocat )
nu mai aveţi nicio scăpare !
3.   Asta arata ce consilieri IT are prefectura !!!!! trimis de
(18 apr 2012, 21:03:02
Desi preoblema a mai fost discutata pe toate partile , poate ca acum sesizam ca natura erorii perpetue in care sunt activitatile de promovare turistica a Bucovinei sta in cu totul alta parte , mai dificil de sesizat.
Nu sunt adeptul ca un manager, conducator, sau oricare posesor de putere de decizie sa fie autocunoscator dar consider ca obligatoriu trebuie sa stie sa delege raspunderi.
In asemenea situatie ar trebui probabil sa se afle presedintele consiliului judetean ce initiaza si aproba activitati in domeniul promoivarii turismului.
Sunt aproape sigur (stiu din experienta proprie similara ) ca nestapanind tehnica informatica nu acorda importanta cuvenita avantajelor promovarii ei in domeniul mentionat. Acest aspect alaturat unei arogante si unui orgoliu de conducator atotputernic , explica lipsa abordarilor din punctul de vedere a comunicarii IT prin site-uri de promovare pe internet, profesionist proiectate la nivelul CJ Sv.
Cu alta ocazie precizam ca asemenea actiune trebuie sa faca obiectul activitatii de sinestatatoare a unui colectiv care sa integreze toate componentele deja implementate ale furnizorilor de servicii turistice, integrare care sa permita analize online referitoare la costuri , trasee, servicii disponibile, etc astfel incat cliemntul potential sa-si poata planifica bugetul si sejurul, pentru ca nimeni nu porneste de acasa in ideea ca o sa se descurce pe percurs prin geamul casutelor de barne bucovinene, cu lap-topuri si fetite imbracate national inauntru.
4.   Ca sa fiu bine inteles ca stiu ce vorbesc... trimis de
(18 apr 2012, 21:16:02
Acum 2-3 ani in inocenta mea ca avem conducatori care merita atentia noastra, citind niste informatii despre niste initiative ale CJ (era ceva cu ON-LINE , oricum se vorbea de operativitatea in comunicare si informare a cetateanului referitoare la Judetul Suceava), in inocenta mea spun ca personal stapanind problema tratarii subiectului prin tehnologii informatice spatiale si internet, m-am gandit ca iaca se potriveste si as putea fi util in asemenea problema , fara sa am vre-o alta intentie in acest sens. Deci am purces la a crea , pune pe hartie , cu teste si date demo un material de vre-o 10 pagini , care naiv , gandeam eu ca ar explica intrucatva o posibile rezolvare a problemei trambitate ca intentie judeteana. Numai ca m-am desumflat ca o basica de porc atinsa de cutitul macelarului dupa ce m-am prezentat la o audienta la presedintele CJ iar secretariatul mi-a soptit ferm "NET" si am fost pasat la un consilier si m-a asigurat ca voi fi chemat sa discutam problema, si inca mai astept.
Apropos ce se mai aude cu INFO ONLINE despre suceava , ... acum dupa 3 ani ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei