Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Alcool şi violenţe

Bătăuşii s-au întors în Club Ranch. Poliţia şi Garda Financiară au închis localul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

După ce la începutul anului trecut, mai mulţi indivizi l-au băgat în spital pe un tânăr pe care l-au snopit în bătaie în incinta Club Ranch, de pe strada Universităţii din municipiul Suceava, sub privirile a aproximativ 40 de clienţi care se aflau în local la acea oră, povestea s-a repetat în cea de-a doua zi de Paşte.

De data aceasta au fost două victime, un tânăr înjunghiat şi un altul cu un traumatism cranio-cerebral, după ce a fost bătut cu un baston telescopic. Acesta din urmă este chiar tânărul bătut şi la agresiunea din ianuarie 2011, Laurenţiu-Florin Mateiciuc (30 de ani).

 

Bătăuşul din Ranch a recidivat. Judecătorii l-au lăsat iniţial în libertate şi l-au trimis la programe de reeducare

Agresorii au fost identificaţi în persoana a trei tineri: Robert Nicolae Morari (23 de ani) şi Ioan Ştefanov (28 de ani), din municipiul Suceava, precum şi Daniel Maruseac (31 de ani), din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia.

Ultimii doi au fost implicaţi şi în bătaia de anul trecut, iar Maruseac a fost condamnat chiar la doi ani de închisoare cu suspendare, punându-i-se în vedere că la următoarea abatere va ajunge după gratii.

Maruseac a fost obligat de judecători să-şi găsească un loc de muncă şi să meargă la programe de consiliere psihologică şi reeducare. I s-a dat un termen de încercare de cinci ani, timp în care nu avea voie să calce strâmb. Nu s-a putut abţine decât câteva luni, iar zilele trecute bătăuşul a comis-o din nou.

Acum tânărul este dat în urmărire, fiind dispărut de la domiciliu. Procurorii pregătesc actele pentru a cere emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Daniel Maruseac.

Între timp, în noaptea de luni spre marţi, au fost duşi la arestare ceilalţi doi bătăuşi. Ioan Ştefanov a primit mandat pentru 29 de zile, iar Morari a fost lăsat în libertate, primind însă interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

 

Unul a lovit cu cuţitul, celălalt cu un baston telescopic, iar al treilea arunca cu scaune

Agresiunea a avut loc în dimineaţa celei de-a doua zi de Paşte, întregul incident fiind surprins de camerele de supraveghere ale localului.

În jurul orei 6.30, administratorul clubului a sunat la 112 şi a sesizat că mai mulţi tineri provoacă scandal în local.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au găsit mai mulţi tineri, printre care cele două victime, Florin Şlei (29 de ani) şi Laurenţiu-Florin Mateiciuc (30 de ani).

Cei doi tineri au fost duşi la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, Şlei fiind diagnosticat cu plagă înjunghiată zona lombară stângă şi halenă alcoolică, iar Mateiciuc cu traumatism cranio-cerebral prin agresiune, hematom epicranian parietal stâng, plagă contuză frontală, plagă contuză buza superioară, escoriaţii şi echimoze multiple torace posterior.

Potrivit scenariului conturat din primele cercetări, a fost vorba de trei agresori, Daniel Maruseac, Ioan Ştefanov şi Robert Nicolae Morari.

Primul l-ar fi înjunghiat pe Şlei, al doilea l-a lovit pe Mateiciuc cu un baston telescopic, iar al treilea a aruncat cu un scaun în direcţia victimelor.

 

Băgat în spital, şi-a retras plângerea împotriva agresorilor

Unul dintre cei doi tineri bătuţi în cea de-a doua zi de Paşte în Club Ranch, Laurenţiu-Florin Mateiciuc, a fost şi victima agresiunii din ianuarie anul trecut, din acelaşi local. La acea vreme, Mateiciuc şi-a retras plângerea împotriva agresorilor.

La acea vreme, scandalul a izbucnit în afara localului, după care s-a mutat în interiorul acestuia.

Victima a declarat că a ieşit până afară, moment în care a fost lovită cu o rangă în cap.

Laurenţiu-Florin Mateiciuc a povestit că s-a refugiat în club, iar agresorii au intrat după el şi au început să-l lovească cu răngile în cap, peste braţe, picioare şi spate, precum şi cu un cuţit.

Tânărul bătut a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean, pentru leziunile suferite având nevoie de 24-25 de zile de îngrijiri medicale.

În cazul agresiunii de atunci, anchetatorii au identificat patru agresori, doi dintre ei fiind implicaţi şi în bătaia de zilele trecute.

Daniel Maruseac (30 de ani), din comuna Şcheia, Lucian Silviu Croitor (23 de ani), alias „Huiduma”, din comuna Dărmăneşti, şi Cătălin Constantin Anghelina (27 de ani), din municipiul Suceava, au fost trimişi în judecată şi condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

La bătaia din ianuarie 2011 a participat şi Ioan Ştefanov, iar faţă de acesta au fost disjunse cercetările şi urma să fie trimis în judecată. Dosarul respectiv nu a ajuns încă pe rolul instanţei, însă inculpatul a fost încarcerat în noaptea de luni spre marţi în arestul poliţiei, pentru agresiunea de zilele trecute din Club Ranch.

 

Control inopinat în miezul nopţii la Club Ranch

În noaptea de luni spre marţi, poliţişti însoţiţi de comisari din Garda Financiară au descins la clubul de pe strada Universităţii.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, controlul a făcut parte dintr-o acţiune a oamenilor legii pe linia asigurării ordinii publice şi verificării legalităţii funcţionării localurilor de noapte, însă e clar că poliţiştii au vrut să transmită un mesaj clar administratorilor de localuri care nu îşi iau toate măsurile de securitate pentru a preveni astfel de situaţii.

La Ranch este încheiat contract cu o firmă de pază şi protecţie, iar poliţiştii au apăsat butonul de panică şi s-au trezit cu doi agenţi de intervenţie care nu purtau însemnele societăţii ai căror angajaţi erau, motiv pentru care au primit fiecare câte 200 de lei amendă.

Nereguli au găsit şi cei de la Garda Financiară, constatând că personalul clubului nu folosea casele de marcat.

Potrivit spuselor comisarului-şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, s-a dispus şi confiscarea a 344 de lei, sumă care nu a fost înregistrată de casele de marcat, iar activitatea clubului a fost suspendată pe o perioadă de trei luni.

Verificat în aceeaşi noapte a fost şi Pub Bavaria, un local situat la circa 20 de metri de Club Ranch.

Aici, aceeaşi problemă, nu se foloseau casele de marcat, iar preţurile nu erau afişate, motiv pentru care a fost aplicată o sancţiune de 15.000 de lei.

O sancţiune usturătoare au dat şi poliţiştii, pentru că Pub Bavaria nu avea asigurată paza localului, şi acest local fiind închis până la remedierea deficienţelor constatate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătăuşii s-au întors în Club Ranch. Poliţia şi Garda Financiară au închis localul.
 Vizualizări articol: 1731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Bătăuşii s-au întors în Club Ranch. Poliţia şi Garda Financiară au închis localul3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of inima mea... trimis de
(18 apr 2012, 12:16:58
O spun ironic! Daca ati mers prin zona barurilor d-lui Ion Lungu cred ca ati observat "abundenta" de securitate publica. Securitate din banii nostri! Trece cate o masina a politiei la fiecare 30 de min, intoarce in fata la Oscar Wilde, se asigura ca in bar este totul ok apoi isi reiau traseul.

De asta in anumite parti ale orasului poti fi omorat pe strada sau in bar in timp ce organele de ordine publica pazesc crasma "Printisorului".
1.1  RE: Of inima mea... trimis de
(18 apr 2012, 16:23:21
true story
2.   The Ranch! trimis de
(18 apr 2012, 19:21:47
Clubul the ranch nu este inchis si nici nu va fi! Am informati foarte clare ca clubul ranch nu se va inchide! Si incercati voi astea de la monitorul sa nu mai bagati vrajeli... cum ar fi ca sa dat amenzi de nustiu cate mii de lei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei