Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sărbători Pascale

Credincioşii ortodocşi suceveni au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Credincioşii ortodocşi din judeţul Suceava au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Anul acesta este al patrulea an în care Lumina Sfântă este adusă de la Ierusalim în judeţul Suceava.

În noaptea de Înviere, Lumina Sfântă a ajuns la Suceava după un drum cu peripeţii şi o cursă contra cronometru de la Iaşi. Aceasta deoarece avionul în care se afla delegaţia care trebuia să aducă Lumina Sfântă la Suceava nu a mai putut ateriza pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea, din cauza vremii, fiind redirecţionat către aeroportul din Iaşi. Sâmbătă seara, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” se aflau câteva sute de preoţi din judeţele Moldovei şi din Cernăuţi, Ucraina, care au aşteptat câteva ore pentru a lua Lumina Sfântă. Cu câteva zeci de minute înainte de ora la care ar fi trebuit să aterizeze avionul, toţi cei prezenţi în aeroport au fost înştiinţaţi că vremea nefavorabilă nu permite aterizarea aeronavei la Suceava. Dacă cei veniţi din Ucraina au făcut cale întoarsă către casă, o parte dintre preoţii veniţi din judeţele Moldovei au plecat cu maşinile către Iaşi pentru a lua Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Reamintim că delegaţia care trebuia să aducă Lumina Sfântă la Suceava era formată din consilierul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Cătălin Axinte, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Varianta aterizării aeronavei pe aeroportul din Iaşi a fost luată în calcul de către autorităţile din judeţul Suceava, motiv pentru care o maşină a fost trimisă din timp la aeroportul din Iaşi pentru a aduce Lumina Sfântă la Suceava. Imediat după ce a aterizat la Iaşi, delegaţia care a venit cu Lumina Sfântă a pornit de urgenţă spre Suceava, iar în apropiere de Fălticeni, preotul Cătălin Axinte a oferit Lumina Sfântă mai multor preoţi suceveni pentru a o duce în parohiile în care slujesc, cât şi mai multor preoţi veniţi din judeţene învecinate.

În cele din urmă, Lumina Sfântă a ajuns la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava înainte de miezul nopţii, de unde Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a împărţit-o preoţilor din mai multe parohii din municipiul Suceava şi din judeţ, astfel încât o mare parte a credincioşilor ortodocşi suceveni au avut primit la Slujba de Înviere Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că întârzierea cu care a ajuns avionul în România s-a datorat numărului mare de avioane care au transportat Lumina Sfântă din Ierusalim, motiv pentru care delegaţia Bisericii Ortodoxe Române a plecat târziu spre România. „Mulţumim lui Dumnezeu că am ajuns totuşi la timp. A fost întârziere la Tel Aviv. Au fost 37 de avioane mici care au blocat efectiv aeroportul, dar până la urmă, cu toate peripeţiile, am ajuns. Ce pot să spun? E bine că am ajuns. Mulţumim lui Dumnezeu”, a spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioşii ortodocşi suceveni au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Credincioşii ortodocşi suceveni au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scarba ... trimis de
(18 apr 2012, 12:34:49
Imi este scarba atat de dl. Flutur care isi face campanie cu tot ce apuca la mana cat si de dl. Pimen care ne demonstreaza ca are doua fete! O fata bisericeasca careia lumea ii pupa mana si o fata ascunsa careia ii pasa mai mult de partea materiala a crestinismului decat de partea spirituala.

Politica face ca ingerul luminii (Pimen) si Ingerul Intunericului (Flutur) sa-si dea mana intr-un mod care ne provoaca scarba!

Daca veti intra pe site-ul Arhiepiscopiei SR veti vedea in scrisorile plina de "iubire" cum Pimen il face pe Flutur dusman al Bisericii si Inger al Intunericului. De ce? Pentru padurile Fondului Bisericesc.

Ori din moment ce Flutur (in viziunea lui Pimen) este inger al intunericului de ce i-a permis sa aduca lumina de la Ierusalim? Simplu. Deoarece banii fac legea atat in sanul Bisericii cat si in sanul politicii.

Personal nu am fost sa iau lumina anul acesta. Nu cand lumina vine de la intuneric!

Este trist ceea ce se intampla cu noi romanii. Este foarte trist.

ps: pentru cei care vor mai multe lamuriri sa citeasca comunicatul de presa de pe pagina Arhiepiscopiei!

Citez: „Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii” (II Corinteni 11,14).
2.   Popii trimis de
(18 apr 2012, 12:51:15
Eu unul cred ca totul este un scenariu pentru prostimea care crede în sf-uri................ se spune ca religia, este o forma pentru uni de a face bani ușor,tot odata religia a luat fiinta cand primul escroc a intalnit primul prost......parerea mea.....
3.   Fluturas trimis de
(18 apr 2012, 13:02:42
Sa ne lamurească nea fluturaș dacă întradevăr a fost la lumina lui nea pește și cat termin de valabilitate are..........niste escroci.
4.   LUMINA SFANTA ARE GARANTIE 2 ANI trimis de
(18 apr 2012, 17:36:29
Avionul cu lumina sfanta a ajuns la Bucuresti pe la 21.Apoi aeronava de Suceava nu a putut ateriza.Preotii de pe aeroportul Suceava nu erau ingrijorati.Ei nu-i un bai,daca nu ajunge lumina proaspata.
O dam pe aia de anul trecut.Pai atunci de ce s-au mai obosit astia sa aduca lumina?
Pai da ca lumina sfanta are garantie 2 ani.:)
5.   LUMINA SFANTA SI LEGIONARII trimis de
(18 apr 2012, 18:29:09
Consiliul Judeţean Suceava, al cărui preşedinte este democrat-liberalul Gheorghe Flutur, a patronat publicarea unei cărţi legionare, avându-l pe copertă pe Corneliu Zelea Codreanu, liderul formaţiunii de extremă dreapta - colaboratoare a naziştilor şi responsabilă de pogromul împotriva evreilor din România, înainte de şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Şi mai uluitor este faptul că lucrarea este un volum de poezii pentru copii - "Păţania lui Somnorilă"! Autorul volumului este George Ungureanu, un fost comisar legionar.
Cartea a fost lansată la data de 11 aprilie, la Biblioteca Bucovina "I G Sbiera", sub egida Consiliului Judeţean Suceava şi cu participarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei