Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Am supravieţuit şi Paştelui ăstuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Socotelile contabile ale creştinului român cu Divinitatea s-au sfârşit odată cu postul - lungul, interminabilul post - eveniment care s-a reflectat în aglomeraţia imposibilă din supermarcheţelele patriei, înainte de sfânta sărbătoare a Învierii.

Masa de Paşte – prevăzută a fi îmbelşugată, însă în limitele decenţei - s-a transformat într-un dezmăţ culinar de-a dreptul nesimţit. Românii de pretutindeni, într-o solidaritate imposibil de atins în alte domenii, s-au suit călare pe-aceeaşi lungime de undă digestivă, ca pe spinarea unui armăsar alb, dar cam nărăvaş. 

Mă uitam în zilele de dinainte de Paşte în magazine şi nu-mi venea a crede. Haleală şi pileală, pileală şi haleală; multă, tot mai multă, cât mai multă, cea mai multă. Cărnuri, ţuicane şi whiskiane, cârnaţi, ficaţi şi umplutură de mici umpleau coşurile largi cât portbagajul maşinilor de mic litraj, Honda sau Matiz. Simultan, din sursele de aprovizionare ale fiecărui cetăţean al patriei, soseau cu poşta rapidă cadavre de miei, purcei, raţe şi găini.

Zile eroice pentru maţele noastre! Fiecare a băgat în el cu hărnicie, de parcă ar fi fost prevăzut de la natură cu şapte guri şi zece găurele în cur, cum are mitraliera. Din când în când, ambulanţa mai sălta câte unul care pierduse lupta cu crăpelniţa dezlănţuită şi-l ducea urgent la urgenţe.

- Ni-no, ni-no! – îşi făcea loc în trafic sirena ambulanţei.

Celelalte maşini opreau respectuos. Întins pe spate, câte un bolnav de ghiftuială simţea nevoia unor spălături interne cu detergentul minune, care să-l repună în circuit. Ofta încet, trăgând câte un pârţ răzleţ, când asistenta întorcea capul. În el, sângele îmbâcsit abia apuca să curgă, de zeci de ori mai poluat ca râurile româneşti de munte, unde tot mitocanul găseşte ceva de aruncat, un pet gol sau nişte chiloţi jegoşi.

Sărbătoarea Paştelui, sărbătoarea indigestiei la români. La fel cum e Crăciunul. Doar cu asta rămâne prostovanul.

Mă înşel, oare?

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Am supravieţuit şi Paştelui ăstuia.
 Vizualizări articol: 7692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Am supravieţuit şi Paştelui ăstuia3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu exista dreptate pe pamant !!! trimis de
(18 apr 2012, 11:34:57
Pentru ca m-am luat un pic mai tare de un comentator penibil mi s-au sters comentariile , in schimb rusinii Sucevei = narcis sireteanu i se permite sa foloseasca tot felul de cuvinte care mai de care mai "academic" . In "minunatul" ziar de azi , cuvantul care reprezinta maximul de cultura a acestui frustrat este C U R . Hnmmm... vorba lui Toma Caragiu :"cine-l tine pe asta-n brate ?" Apropos !!! Cine-l tine pe asta-n brate ??? Chai atat de rau le merge astora de la "monitorul de Suceava" daca au angajat un asemenea specimen sa le umple spatiile si nu-si permit sa angajeze o persoana CAPBILA sa corecteze toate mizeriile scrise de unii care confunda acest ziar cu stadionul sau cu cea mai ordinara bodega ???
1.1  RE: Nu exista dreptate pe pamant !!! trimis de
(18 apr 2012, 12:53:19
Hai sa nu fim rautaciosi! De la un ziar de un leu la ce te astepti? Plus ca noi cititorii din online nu platim nimic deci nu putem avea pretentii. Singura metoda de a-l starpi pe acest pseudo-jurnalist este de a-i ignora scrierilelaughing Recomandarea mea este sa nu-i citesti tampeniile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei