Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puterea şi opoziţia revendică fiecare majoritatea la Senat, calculând şi voturile independenţilor

Marţi, 10 Aprilie 2012 (18:56:27)

Cristian Rădulescu, liderul grupului PDL de la Senat, precum şi Puiu Haşotti, liderul grupului PNL, au revendicat în declaraţii, majoritatea în această Cameră pentru putere şi, respectiv, opoziţie, calculând însă fiecare şi voturile independenţilor.

"Coaliţia de guvernare numără 66 de senatori, iar opoziţia, 65. Noi, ca să avem majoritate organică, să trecem legile organice, avem nevoie de cele două voturi de independenţi, mai precis de unul dintre ele", a declarat Rădulescu, la finalul şedinţei de plen.

El a adăugat că cvorumul de şedinţă s-a redus în prezent la 67 de senatori, după ce numărul total al acestora a rămas de 133 în urma plecărilor din ultimele săptămâni ale unor senatori către alte instituţii.

De asemenea, liderul PDL a arătat că în calculul său l-a inclus şi pe Radu F. Alexandru, numit membru al CNA, dar care nu şi-a anunţat încă demisia din calitatea de senator. "Cu senatorul Radu F. Alexandru inclus în calculul nostru, el are o perioadă pe care o va folosi până la limită şi în care va rămâne alături de noi până să plece la CNA", a afirmat Rădulescu.

De asemenea, liderul grupului UNPR, Şerban Mihăilescu, a declarat că deşi Cezar Măgureanu şi-a anunţat luni retragerea din grupul progresist şi trecerea la independenţi, acesta i-ar fi promis că va vota în continuare alături de putere.

Întrebat de ce a mai plecat dacă va vota în continuare alături de coaliţie, Mihăilescu a spus că numai Măgureanu poate să răspundă la această "problemă personală". "Domnul Măgureanu a luat o decizie. Aşa cum şi-a dat demisia din PD, a devenit independent, aşa cum din independent a participat la grupul progresist, acum e din nou independent. Nu văd nicio problemă", a spus liderul grupului UNPR.

Pe de altă parte, Haşotti a subliniat că "puterea nu mai are majoritatea". "Împreună cu domnul senator Radu F.Alexandru, cu domnul senator Iulian Urban, pe care noi îl socotim la PDL, pentru că votează cu PDL-ul, puterea nu mai are majoritatea în Senat", a spus Haşotti. El a arătat că, din punctul său de vedere, puterea mai are 66 de senatori, iar opoziţia 68.

Totodată, Haşotti a arătat că de principiu opoziţia va reveni la lucrările Senatului în urma acestui nou raport de forţe. "În principiu da. E o decizie de principiu a USL că în situaţia în care în una din Camere puterea nu mai are majoritatea, ceea ce este evident începând de astăzi, opoziţia să revină la lucrări", a spus Haşotti, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

Puterea şi opoziţia au, după anunţurile făcute de senatorii Secăşan şi Măgureanu, câte 66 de senatori.

Senatorii Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu şi-au anunţat, marţi, în plen demisiile din PDL şi, respectiv, UNPR, primul trecând la PNL, iar celălalt declarând că rămâne independent.

Până în prezent, puterea avea 68 de senatori, adică numărul minim necesar pentru asigurarea cvorumului.

În acest moment însă, în Senat distribuţia mandatelor este următoarea:

PDL - 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban - independent afiliat PDL şi Radu F. Alexandru, care nu a renunţat la mandat pentru a trece la CNA.

UDMR - 8 senatori.

UNPR - 13 senatori.

În total, coaliţia are 66 de senatori.

PSD - 41 de senatori

PNL - 25 de senatori

În total, opoziţia are 66 de senatori.

De asemenea, există doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus în toamnă din PSD, şi Cezar Măgureanu, care marţi şi-a anunţat demisia din UNPR şi a precizat că va activa ca independent.

Practic, de aceştia doi depinde asigurarea cvorumului la Senat, necesar pentru desfăşurarea şedinţelor dar şi pentru adoptarea legilor organice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puterea şi opoziţia revendică fiecare majoritatea la Senat, calculând şi voturile independenţilor.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puterea şi opoziţia revendică fiecare majoritatea la Senat, calculând şi voturile independenţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei