Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANRMAP vrea implementarea modelului american de urmărire a modului de cheltuire a banului public

Marţi, 10 Aprilie 2012 (20:40:57)

Președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, a declarat, marţi, că vrea să implementeze modelul american de urmărire a modului de cheltuire a banului public, obiectivul fiind "transparentizarea completă a contractelor".

Obiectivul este vizat "nu doar la nivelul procedurilor de achiziție publică, dar și ulterior semnării contractelor, în perioada de execuție", a mai spus Trăilă, la o dezbatere organizată de Institutul de Politici Publice, sub patronajul Ambasadei SUA.

În acest context, preşedintele ANRMAP a propus un parteneriat cu reprezentanții Curții de Conturi. "De altfel, colaborarea ANRMAP cu instituții precum Consiliul Concurenței sau Agenția Națională de Integritate, își arată roadele, președintele Consiliului Concurenței, domnul Bogdan Chirițoiu anunțând deja demararea unor investigații pe piața asfaltatorilor ca urmare a sesizărilor venite din partea ANRMAP", mai spun reprezentanţii ANRMAP, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Cu acelaşi prilej, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a precizat că toate achiziţiile publice ar trebui să fie realizate într-un sistem electronic transparent, un standard greu de atins pentru România, dar necesar.

"Competiţia corectă şi transparentă în achiziţiile publice este esenţială, prin urmare caietele publice pentru aceste achiziţii trebuie pregătite astfel încât să se asigure o competiţie liberă, nedeformată, pentru ca entităţile care fac achiziţiile să obţină cele mai bune oferte pentru banii contribuabililor. Salut curenta revizuire a caietelor de sarcini pentru achiziţiile din sectoare cheie pentru tratarea apelor uzate, energie şi infrastructură. Este vital ca licitaţiile pentru achiziţiile publice să fie neutre din punct de vedere tehnologic, astfel încât furnizorii de tehnologie de ultimă oră să poată concura corect cu cei cu care s-au încheiat anterior contractele atunci când prezintă oferta pentru achiziţii publice", a declarat Gitenstein.

Ambasadorul a subliniat că este nevoie ca "toate ministerele să realizeze achiziţii publice într-un sistem transparent".

"Aştept cu nerăbdare extinderea sistemului electronic de achiziţii publice dincolo de faza de documentaţie aferentă ofertei. Făcând public şi modul în care sunt aplicate contractele de achiziţie, se va asigura transparenţa deplină, de la faza de ofertă, până la cea de aplicare a prevederilor contractului. Odată extins şi îmbunătăţit sistemul electronic de achiziţii publice, este, de asemenea, important ca toate entităţile care efectuează aceste achiziţii, inclusiv companiile de stat, autorităţile centrale şi locale şi beneficiarii fondurilor structurale, să îl utilizeze la întregul său potenţial în efectuarea de achiziţii. Încurajez toate entităţile publice să continue consultările deschise cu reprezentanţii companiilor şi ai organizaţiilor de afaceri", a mai spus Mark Gitenstein.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANRMAP vrea implementarea modelului american de urmărire a modului de cheltuire a banului public.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANRMAP vrea implementarea modelului american de urmărire a modului de cheltuire a banului public0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei