Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economii

Bordurile şi pavelele scoase de pe Calea Unirii vor fi refolosite pe strada Gheorghe Doja

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a principalei artere de circulaţie a Sucevei, făcute pe fonduri europene, vor permite municipalităţii să aducă un plus de civilizaţie şi confort şi pe alte străzi ale oraşului.

Mai exact, bordurile şi pavelele care sunt scoase de pe Calea Unirii, unde se lucrează acum la trotuare, urmând ca după Paşti să înceapă şi lucrările de asfaltare, vor fi reutilizate pentru modernizarea altor străzi ale oraşului.

În prima fază, acestea vor avea ca destinaţie o stradă din cartierul Burdujeni, după cum a anunţat ieri primarul Ion Lungu: „Pavelele care rezultă în urma modernizării trotuarelor în zona Carrefour, printr-un proiect pe fonduri europene, vor fi folosite în zona Gheorghe Doja, unde trotuarele practic nu există acum. Sunt foarte multe solicitări din zonă să refacem trotuarele şi acum putem face asta cu costuri minime”.

Edilul sucevean a mai precizat că pavelele care sunt scoase din zona centrului comercial Shopping City Suceava au fost puse de respectivul investitor, pe cheltuială proprie, în vreme ce pavelele care sunt montate acum sunt prevăzute în proiectul de modernizare a 14 străzi din Suceava, realizat prin Programul Operaţional Regional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bordurile şi pavelele scoase de pe Calea Unirii vor fi refolosite pe strada Gheorghe Doja.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Bordurile şi pavelele scoase de pe Calea Unirii vor fi refolosite pe strada Gheorghe Doja2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fascinant trimis de
(10 apr 2012, 12:49:35
Ce coincidenta ca toate aceste conditii ale modernizarii trotuarelor, fonduri si asa mai departe, s-au format prin preajma alegerilor. Sunt oameni de stiinta care cerceteaza fenomenul, pentru a vedea daca exista vreo legatura.
2.   Afaceri de familie trimis de
(10 apr 2012, 13:26:42
Nah, locuitorii de pe Gheorghe Doja nu merita decat pavele refolosibile.
3.   HAI SA FIM SERIOSI trimis de
(10 apr 2012, 13:52:12
Firma Symetrica schimba bordurile si pavelele din 5 in 5 secunde.O sa puna pavele si borduri si pe strazi si in sufrageriile noastre.II astept cu drag.
4.   Civilizatie, zici?! trimis de
(10 apr 2012, 17:19:35
"Lucrările de modernizare a principalei artere de circulaţie a Sucevei, făcute pe fonduri europene, vor permite municipalităţii să aducă un plus de civilizaţie şi confort şi pe alte străzi ale oraşului." Stimabile ziarist, as avea si eu o intrebare la dvs....plusul de civilizatie de care vorbiti credeti ca are vreo legatura cu borduriada si pavelele? Sunt in asentimentul multor internauti care posteaza comentarii pe acest forum, precum acest oras arata jalnic si datorita monstruozitatii celor care ne conduc!
5.   SERIALUL FIRMELE DE CASA PDL trimis de
(10 apr 2012, 17:30:37
Incepem cu firma Symetrica.Societatea Symmetrica este una dintre cele mai rentabile din zona Sucevei. Iar contractele cu autorităţile au curs râu, cel puţin în ultima perioadă. S-a scris despre pavelele din Dorohoi, puse în loc de asfalt. La momentul respectiv, un consilier local din Dorohoi a declarat că “dacă Symmetrica făcea chirpici, puneam chirpici”. Mai nou, Symmetrica a prins un contract de pavelare şi în centrul municipiului Fălticeni, contra sumei de 7 milioane de lei (70 de miliarde lei vechi). Aceeaşi firmă s-a ocupat intens de pavelarea Sucevei dar şi a municipiului Botoşani. Iar în Botoşani treaba a mers atât de bine încât pavelele marca Symmetrica au fost demontate şi înlocuite cu altele importate din Germania.
Aproximativ 10 hectare de trotuare din Bacau sunt pavate de firma Symmetrica Suceava in baza unui contract de aproximativ 2 milioane de euro. Borduriada initiata de municipalitatea bacauana a dus chiar la distrugerea unor trotuare modernizate de curand, sub pretextul ca si acestea trebuiau pavate.
Symmetrica e peste tot
5.1  RE: SERIALUL FIRMELE DE CASA PDL trimis de
(10 apr 2012, 19:33:55
Ce te miri aşa? Dacă patronul de la Symetrica ştie cui sa dea plicurile şi cât să pună în ele, şi edilii oraselor menţionate pun botu' mai pe româneste spus, nu vom avea niciodată oraşe nici măcar ca-n Cehia sau Polonia, darămite ca-n Germania sau Austria! Dacă s-ar lua la puricat averile primarilor şi rudelor acestora s-ar vedea limpede de ce avem comune în loc de oraşe.
6.   E clar nu ? trimis de
(11 apr 2012, 11:09:10
Ca Se schimba ca sunt alegerile.. Si daca nu stiati ...patronul de la Symetrica este fratele lui Domnu Lungu..

E greu sa va dati seamahappy

Bafta la alegeri Domnu Lungu. Cine il mai voteaza...ori e orb ori in vrea pe Lungu in top 100 miliardari !
7.   Daniel...draga... trimis de
(11 apr 2012, 16:30:49
....Este total aberant ceea ce spui! Nici pe departe nu poate fi adevarat ca Domnul Lungu ar fi frate cu patronul Symmetrica. Unul dintre motive si, de altfel, simplu, este ca pe patronul de la Symmetrica il cheama Stanciu....Nu Lungu, ca pe primar!

Si, dincolo de asta, este normal ca Symmetrica sa furnizeze pavele pt toate lucrarile din zona pt ca doar este sigura firma ce are fabrica de pavele in Suceava / Moldova. Ar fi mult mai costisitor ca pavele pt trotuarele din Suceava sa fie aduse de la Bucuresti de exemplu. Gandeste-te ca asa pretul ar fi de 10 ori mai mare.

Mersi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei