Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC: 70 la sută dintre operatorii economici, care vând peşte, găsiţi cu nereguli la verificare

Marţi, 10 Aprilie 2012 (14:08:14)

Peste 70 la sută dintre agenţii economici care comercializează peşte, verificaţi de inspectorii pentru protecţia consumatorilor, încălcau prevederile legale, unii dintre ei având expuse chiar produse alterate, a declarat, marţi, preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

Peste 500 de operatori economici au fost verificaţi, la nivel naţional, iar 361 dintre ei nu respectau prevederile legale în vigoare.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru protecţia Consumatorilor (ANPC) a precizat că a fost verificată o cantitate de 83.000 de kilograme de peşte şi preparate din peşte, iar 15 la sută din cantitate nu îndeplinea prevederile actelor normative în vigoare.

În urma deficienţelor constatate s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 580 de kilograme de peşte şi preparate din peşte, care erau improprii comercializării şi consumului uman, oprirea temporară de la comercializare a 12.015 kilograme de peşte, preparate şi conserve, în valoare de 119.378 lei, până la remedierea neconformităţilor şi aplicarea a 397 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 198 de amenzi, în valoare de 473.000 de lei.

Printre abaterile constate se numără lipsa documentelor de provenienţă, semne organoleptice de alterare, neîncadrarea în cantitatea netă declarată, comercializarea produselor în afara datei limită de consum declarată de producător, deteriorarea ambalajelor sau a etichetelor, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi expunere la comercializare, dar şi nereguli privind afişarea preţurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC: 70 la sută dintre operatorii economici, care vând peşte, găsiţi cu nereguli la verificare.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC: 70 la sută dintre operatorii economici, care vând peşte, găsiţi cu nereguli la verificare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei