Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC: Amenzi de peste 600.000 de lei pentru nereguli descoperite la case de schimb valutar

Marţi, 10 Aprilie 2012 (14:07:46)

Peste 400 de case de schimb valutar din toată ţara au fost verificate de inspectorii pentru protecţia consumatorilor, la mai mult de un sfert dintre ele fiind descoperite deficienţe pentru care s-au aplicat amenzi de peste 600.000 de lei, a declarat, marţi, preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a declarat că în total au fost verificate 431 de puncte de lucru în care sunt prestate servicii de schimb valutar, iar pentru abaterile constatate s-au aplicat 174 de avertismente, 161 de amenzi contravenţionale în valoare de 616.750 lei şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii pentru 57 de case de schimb.

Printre deficienţele constatate se numără faptul că unii operatori economici nu aveau completat formularul de tranzacţionare a schimbului valutar, lista cursurilor de schimb din interiorul casei nu era afişată la loc vizibil sau nu era afişată deloc iar în unele situaţii erau afişate şi cursuri de schimb pentru care firma nu deţinea valuta la tranzacţionare.

Constantin Cerbulescu a mai spus că operatorii economici au fost sancţionaţi şi pentru că nu emiteau formularul de acceptare a tranzacţiei care trebuie să cuprindă obligatoriu elemente precum: date de identificare, numele, adresa operatorului, datele de identificare ale clientului, suma tranzacţionată, cursul valutar, semnătura lucrătorului dar şi a cumpărătorului.

Consumatorii sunt sfătuiţi să solicite completarea formularului de tranzacţionare a schimbului valutar, să verifice lista cursurilor de schimb valutar afişată pe panoul exterior, cât şi în interiorul casei de schimb.

De asemenea, clienţii pot solicita înscrierea pe versoul bonului fiscal a seriilor şi numerelor bancnotelor vândute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC: Amenzi de peste 600.000 de lei pentru nereguli descoperite la case de schimb valutar.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC: Amenzi de peste 600.000 de lei pentru nereguli descoperite la case de schimb valutar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei