Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristian Preda: Partidele din USL vor să rămână libere şi după alegeri

Duminică, 18 Martie 2012 (13:55:55)

Europarlamentarul PDL Cristian Preda apreciază că faptul că nici PNL, nici PSD nu vor introduce în statutele lor interdicţia de a colabora cu PDL arată că partidele din USL vor să rămână libere şi după alegeri.

Preda scrie, pe blogul său, că nici PNL, nici PSD nu vor introduce în statutele lor politice interdicţia de a colabora cu PDL după alegeri. El menţionează că anunţul trebuie citit luând în seamă prevederile Protocolului USL, care, la punctul 8.9, conţine următoarea prevedere: "Este interzisă negocierea cu PDL pentru formarea majorităţii parlamentare".

"Atât şi nimic în plus. Pe de altă parte, acelaşi Protocol nu prevede formarea unui singur grup parlamentar, al USL, ci sugerează că PSD şi, respectiv PNL+PC vor avea fiecare câte un grup, acestea urmând să colaboreze. Ce să fie atunci insistenţa cu care - mai întâi PNL, apoi şi PSD - au subliniat că nu e nevoie ca interdicţia colaborării cu PDL să fie explicit indicată în actele fundamentale?", adaugă Preda.

El arată că maliţioşii cred că PSD şi PNL se suspectează reciproc, după ce Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că va aplica "à la lettre" textul Constituţiei care îi cere să cheme la negocieri pentru formarea guvernului partide, nu alianţe.

"Un statut te poate aservi, un protocol e mai slab. Cel al USL spunea, de altfel, în articolul 9.10 că «sancţiunile pentru încălcarea protocolului se asimilează celor pentru încălcarea statutelor partidelor, decise de fiecare partid în parte, din proprie iniţiativă sau la solicitarea celeilalte părţi». Cu alte cuvinte: cine încalcă înţelegerea va decide sancţiunile potrivite", mai scrie Preda.

Cristian Preda precizează că, în opinia sa, gesturile recente ale PSD şi PNL vădesc faptul că "libertatea este mai puternică decât ura (faţă de preşedinte, desigur)".

"Partidele din USL vor să rămână libere şi după alegeri. Cum libertatea adversarilor e la fel de însemnată ca şi cea a prietenilor, nu pot decât să salut această evoluţie a lucrurilor. Cu speranţa că ea va aduce şi un dram de moderaţie...", încheie Preda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Preda: Partidele din USL vor să rămână libere şi după alegeri.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristian Preda: Partidele din USL vor să rămână libere şi după alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre "libertate", numai de bine... trimis de
(18 mar 2012, 14:58:47
"Partidele vor sa ramana libere". Da, in cadrul USL, partidele (PSD si PNL) nu erau libere. Ca si cum, asocierea lor s-ar fi facut fortat, de catre un stapan, mai presus de conducerile celor doua partide. Oare nu a fost formata alianta USL in mod liber? Si nu tot in mod liber se poate destrama, la initiativa uneia din parti? Mircea Geoana, de exemplu, facea parte din USL, atat timp cat facea parte si din PSD. Cand a plecat, l-a fortat cineva sa mai fie in USL? Si-a format propriul... ce-o fi, grup de opinie, nu l-a tinut nimeni cu forta. Partidele din USL sunt libere si acum. Dl Preda se inseala. Iar faptul ca PNL si PSD nu au prevazut interdictia colaborarii cu PDL in statut, nu inseamna nimic. Nu este motiv de bucurie pentru PDL. Daca PDL va pati ca PNTcd, atunci oricum interdictia din statut nu isi are sensul...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei