Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bunea admite că i-a spus lui Niculae că va propune discreţionar pentru MECMA, Transgaz şi Romgaz

Vineri, 13 Ianuarie 2012 (16:56:58)

Vicepreşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, a admis în faţa procurorilor DNA, într-o declaraţie, că i-a promis lui Niculae că va vorbi cu Geoană despre pretenţiile omului de afaceri privind numiri discreţionare la MECMA, Transgzaz şi Romgaz, precizând însă că "o discuţie nu e egală cu o promisiune".

În dosarul "mită la PSD" există depuse seturi de întrebări ale procurorilor anticorupţie adresate inculpaţilor din dosar şi răspunsurile aferente date de aceştia anchetatorilor.

Astfel, la întrebarea procurorilor anticorupţie "dacă i-a promis lui Niculae că a vorbit cu Geoană despre pretenţii ale omului de afaceri de a controla numirile la Ministerul Economiei, Romgaz şi Transgaz şi ca răsplată va primi suma de un milion de euro, oferite pentru finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD" Bunea a răspuns: "Fac precizarea că o astfel de discuţie a avut loc în contextul în care eu, ca şef al judeţului pe linie de partid, pot face propuneri prin nominalizări pentru funcţii publice. O discuţie nu e egală cu o promisiune".

Procurorii anticorupţie notează în continuarea că "tot în cursul lunii iulie 2010 în urma punerii în executare a autorizaţiilor dispuse de ICCJ, au fost evidenţiate şi mai multe convorbiri telefonice purtate de persoanele suspecte a fi implicate în activităţi infracţionale şi care confirmă întru totul aspectele avute în vede la sesizarea din oficiu, mai ales cu privire la folosirea aceluiaşi modus operandi de către numitul Gheorghe Bunea Stancu".

"Astfel la data de 8 iulie 2010 Gheorghe Bunea Stancu de la postul telefonic.. Poartă două discuţii telefonice cu Cristian Burci, iar din conţinutul acestor convorbiri rezultă că, în aceeaşi modalitate, folosind influenţa de care o are în formaţiunea politică din care face parte, acesta îi promite lui Burci Cristian că, la momentul în care formaţiunea politică va ajunge la guvernare, îl va nominaliza pentru un post important, la o «agenţie sau autoritate», ca şi răsplată pentru contribuţia sa bănească, necesară acoperirii datoriilor partidului, activitate de care numitul Stancu se ocupa direct, sens în care contactează diferiţi oameni de afaceri", se mai arată în dosarul "mită la PSD".

Tot în cuprinsul acestor discuţii, mai notează anchetatorii în documentele din dosar, "Stancu afirmă că asemenea lui Burci mai sunt şi alţi oameni de afaceri, care vor beneficia de funcţii importante, de miniştri, pentru contribuţiile lor băneşti, nominalizând în acest sens pe Ioan Niculae şi pe un anume Ghiţă, care, în urma verificărilor a rezultat că este Ghiţă Sebastian Aurelian patron SC Asesoft SA".

"Faptul că se discută despre sumele de bani pe care aceşti oameni de afaceri le «cotizează» sub diferite forme, mai mult sau mai puţin «oculte», evitând dispoziţiile legale privitoare la finanţarea formaţiunilor politice, este întărit şi de discuţiile repetate purtate de Stancu cu diferite persoane - oameni de afaceri (Burci Cristian şi alţii) sau oameni politici (ex. Adrian Năstase şi alţii)", mai arată procurorii DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

De asemenea, procurorii arată, în rechizitoriu, că a fost constituit un nou dosar, în care urmează să fie cercetate infracţiunile de folosire a influenţei sau a autorităţii politice, fals în înscrisuri şi spălare de bani, fapte comise de Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, alături de Viorel Hrebenciu, Robert Negoiţă, dar şi oameni de afaceri precum Sebastian Ghiţă şi Emilian Dinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bunea admite că i-a spus lui Niculae că va propune discreţionar pentru MECMA, Transgaz şi Romgaz.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bunea admite că i-a spus lui Niculae că va propune discreţionar pentru MECMA, Transgaz şi Romgaz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei