Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi deputaţi cer, fără succes, la dezbaterea bugetului Muncii, rezolvarea problemei revoluţionarilor

Vineri, 9 Decembrie 2011 (13:56:39)

Preşedintele Comisiei de buget, Maria Barna (UNPR), şi deputatul minorităţilor naţionale Niculae Mircovici au cerut, vineri, fără succes, la dezbaterea bugetului Ministerului Muncii, rezolvarea problemei revoluţionarilor, ca aceştia să primească eşalonat drepturile care tăiate prin Legea 410.

Maria Barna a făcut această solicitare în numele unui grup de parlamentari de Timiş, dar reprezentantul Ministerului Finanţelor Gheorghe Gherghina a precizat că acest amendament nu îşi are locul în proiectul de buget şi că trebuie discutat atunci când va fi aprobată de Parlament Ordonanţa 53.

Niculae Mircovici a criticat, pe holurile Parlamentului, faptul că nu a fost acceptat acest amendament şi a spus că a primit în coaliţie promisiuni pentru găsirea unei "soluţii echitabile şi rezonabile", premierul Emil Boc împuternicind-o pe Roberta Anastase să poarte discuţii pe această temă.

El s-a plâns că Roberta Anastase a fost plecată şi nu a venit, aşa cum s-a convenit, să susţină amendamentul. "Luni la coaliţie am discutat această problemă şi domnul prim-ministru a împuternicit-o pe doamna preşedinte Roberta Anastase să discutăm această problemă, împreună cu Comisia parlamentară şi să identificăm o soluţie echitabilă şi rezonabilă. Dumneaei a fost plecată până aseară şi mi-a spus că în cursul dimineţii va veni aici şi vom discuta. Eu am venit la ora 09.00 şi până în momentul de faţă doamna preşedintă nu a venit, deci nu am avut posibilitatea să discutăm. Vom relua discuţia în Coaliţie şi în grup şi vom hotărî. Nemulţumiri foarte mari există şi în rândul parlamentarilor PDL, cei de Timiş", a afirmat Mircovici.

El a susţinut că au mai rămas 21.000 de revoluţionari cu titluri şi că în plată sunt puţin peste 9.000 de revoluţionari.

Mircovici a arătat că pentru plata drepturilor revoluţionarilor este necesară o sumă de aproximativ 260 de milioane de lei pe an şi că prin Ordonanţa 53, aflată în dezbaterea comisiilor parlamentare, se prevăd peste 140 de milioane de lei pentru plata drepturilor restante în cazul a aproximativ 1.000-1.500 de oameni.

Deputatul a apreciat că OUG 53, care se află la Comisia juridică, trebuie modificată, existând voinţă politică în acest sens.

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat vineri bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care se ridică la 31,933 miliarde de lei.

Gvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educaţiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari, va sista indemnizaţiile pentru revoluţionari şi va limita reducerile de tarife şi gratuităţile la transport, relevă un document guvernamental.

În ultima perioadă, revoluţionarii au organizat mai multe proteste în ţară şi au intrat în greva foamei, solicitând să nu le fie retrase indemnizaţiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi deputaţi cer, fără succes, la dezbaterea bugetului Muncii, rezolvarea problemei revoluţionarilor.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi deputaţi cer, fără succes, la dezbaterea bugetului Muncii, rezolvarea problemei revoluţionarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei