Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Penibilii de la CC vor face ce le spune Băsescu

Marţi, 6 Decembrie 2011 (13:55:52)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, întrebat despre judecarea de către Curtea Constituţională a sesizării USL asupra legii prin care se îngheaţă salariile şi pensiile în 2012, că "penbilii" de la CC vor face ceea ce le spune Traian Băsescu.

Întrebat despre decizia pe care Curtea Constituţională urmează să o ia miercuri la sesizarea depusă de USL la legea prin care se îngheaţă pensiile şi salariile bugetare pentru 2012, Ponta a răspuns: "Ce le-a spus Traian Băsescu penibililor, iar aici sunt de acord cu el când le-a spus că sunt penibili, deci ce le-a zis Traian Băsescu penibililor să facă, aceea vor face penibilii".

Ponta a spus că USL va modifica Legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, pentru ca judecătorii Curţii să fie numiţi doar dintre magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi nu pe criterii de prietenie politică.

În 16 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la RRA, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, "bani nu există", arătând că, "dacă ar exista, s-ar plăti".

"Indiferent care este rezultatul la Curtea Constituţională, bani nu există. Dacă ar exista, s-ar plăti", a spus preşedintele Traian Băsescu, referindu-se la legea de aprobare a OUG 80/2010 prin care se îngheaţă pensiile şi salariile în anul 2012 şi care a fost contestată de opoziţie la Curtea Constituţională. Şeful statului a adăugat că "un an, până la alegeri, poţi supravieţui făcând lucruri demagogice". El a arătat însă că "am mai trăit această experienţă", în 2007-2008 şi că trebuie învăţat din ea.

În urma acestor declaraţii ale preşedintelui Băsescu, USL a anunţat declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului.

Ordonanţa de urgenţă 80/2010 viza, iniţial, adoptarea unor măsuri de reducere a arieratelor şi de asigurare a finanţării împrumuturilor făcute de administraţiile locale, dar au fost introduse de comisia de buget amendamente potrivit cărora salariile din sectorul public şi pensiile vor fi îngheţate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Penibilii de la CC vor face ce le spune Băsescu.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Penibilii de la CC vor face ce le spune Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei