Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Şi parlamentari PSD şi PNL îşi doresc comasarea alegerilor

Marţi, 6 Decembrie 2011 (17:46:47)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, marţi, că şi parlamentari ai USL, dincolo de jocul politic, îşi doresc comasarea alegerilor locale şi parlamentare.

"Cred că este un lucru bun să comasăm alegerile. Argumentele pe care le-am prezentat în zilele trecute şi care au fost aduse în faţa opiniei publice de către toţi reprezentanţii partidelor cred sunt suficient de multe în a ne mobiliza să facem această comasare a alegerilor. Înţeleg şi demersul opoziţiei, care se opune tuturor proiectelor pe care noi le iniţiem, indiferent de valoarea lor. Face parte din jocul opoziţiei şi deja ne-am obişnuit cu acest lucru. Pe fond, vă pot asigura că inclusiv parlamentari din PSD şi PNL îşi doresc ca acest proiect să treacă cât mai rapid", a declarat Traian Igaş.

El a adăugat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie privind modificarea numărului de parlamentari.

"Până când se va lua o decizie şi vom şti exact forma şi numărul de aleşi în următorul Parlament, sigur că susţinem reducerea numărului de parlamentari la 300", a continuat Igaş.

El a mai spus că documentul postat pe site-ul ministerului este unul tehnic, care stabileşte organizarea alegerilor.

Întrebat despre ultima variantă susţinută de UDMR, respectiv comasarea alegerilor în condiţiile în care numărul parlamentarilor rămâne neschimbat, Igaş a spus: "Eu nu am fost la o astfel de întâlnire, nu am participat. Până la urmă decizia se va lua în sânul coaliţiei".

Grupurile parlamentare ale UDMR au decis, marţi, să susţină comasarea alegerilor locale cu parlamentare, în condiţiile păstrării sistemului electoral actual şi a numărului de parlamentari, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, precizând că el susţine varianta asumării răspunderii.

În 14 noiembrie, coaliţia convenise comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012 şi reducerea numărului de parlamentari la 388 - 300 de deputaţi şi 88 de senatori.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a lansat în dezbatere publică, săptămâna trecută, un proiect de comasare a alegerilor în 2012, care menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale populaţia luată în calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.

Guvernul intenţionează să se reunească în şedinţă specială, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, pentru a discuta proiectul legii privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, precum şi proiectul care reglementează numirile în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Şedinţa de guvern va fi precedată de o nouă reuniune a liderilor coaliţiei pentru discuţii pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Şi parlamentari PSD şi PNL îşi doresc comasarea alegerilor.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Şi parlamentari PSD şi PNL îşi doresc comasarea alegerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei