Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu: E important că s-a decis comasarea alegerilor, pentru a nu irosi banii publici

Marţi, 6 Decembrie 2011 (14:36:56)

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, marţi, că este important faptul că s-a decis comasarea alegerilor pentru a nu irosi banii publici şi că celelalte hotărâri vor fi anunţate după şedinţa coaliţiei.

"Este important că am decis să comasăm alegerile, ceea ce în continuare se menţine pe linia deciziilor politice de a nu irosi banii publici. Restul deciziilor vă vom comunica după ce coaliţia va hotărî", a afirmat Anca Boagiu.

Ea a făcut aceste precizări la întrebarea referitoare la faptul că UDMR a decis să susţină comasarea alegerilor în condiţiile menţinerii legii electorale şi a numărului de parlamentari.

La rândul său, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marţi, că legea referitoare la comasarea alegerilor este una tehnică şi nu are legătură cu reducerea numărului de parlamentari.

"Întotdeauna am susţinut revizuirea Constituţiei care obligă şi referendumul la reducerea numărului de parlamentari. Comasarea nu are nicio legătură cu reducerea numărului de parlamentari, această comasare este o lege tehnică, care va fi depusă de Guvern, prin care se va stabili modul în care se suprapun alegerile. Noi vrem să modificăm Constituţia şi atunci categoric se va reduce numărul de parlamentari", a explicat Mircea Toader.

El a adăugat că, dacă şi opoziţia doreşte reducerea numărului de parlamentari, atunci trebuie să fie de acord cu revizuirea Constituţiei.

Întrebat în legătură cu faptul că UDMR nu susţine reducerea numărului de parlamentari şi revizuirea Constituţiei, Toader a spus: "Depinde ce se întâmplă cu revizuirea Constituţiei. Chiar dacă dânşii (cei de la UDMR – n.r.) nu susţin, cel mai mult ne trebuie ca PNL şi PSD să susţină".

În legătură cu faptul că UDMR susţine menţinerea actualei legi electorale, Toader a menţionat: "UDMR a spus de la început, la negocierile din coaliţie, că susţin o formă de compensare, iar în actuala lege există o compensare care probabil acoperă doleanţele dânşilor".

Grupurile parlamentare ale UDMR au decis, marţi, să susţină comasarea alegerilor locale cu parlamentare, în condiţiile păstrării sistemului electoral actual şi a numărului de parlamentari, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, precizând că el susţine varianta asumării răspunderii.

În 14 noiembrie, coaliţia convenise comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012 şi reducerea numărului de parlamentari la 388 - 300 de deputaţi şi 88 de senatori.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a lansat în dezbatere publică, săptămâna trecută, un proiect de comasare a alegerilor în 2012, care menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale populaţia luată în calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.

Surse din PDL au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că PDL a renunţat la varianta stabilită în coaliţie, la propunerea UDMR, privind reducerea numărului de parlamentari la 388, după ce a constatat că aplicarea unei asemenea formule avantajează UDMR, care ar câştiga mai multe mandate de senatori.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege privind comasarea alegerilor parlamentare şi locale şi pentru proiectul privind promovarea judecătorilor la ICCJ, cel mai probabil săptămâna viitoare, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu: E important că s-a decis comasarea alegerilor, pentru a nu irosi banii publici.
 Vizualizări articol: 314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu: E important că s-a decis comasarea alegerilor, pentru a nu irosi banii publici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei