Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş în Senat: Moţiunea, un document copiat din ştirile de la televiziunile de partid

Marţi, 6 Decembrie 2011 (15:09:31)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, marţi, că moţiunea simplă cu tema "Nesiguranţa lui Igaş - pericol pentru siguranţa cetăţeanului!", care se dezbate în Senat, este "un document copiat din ştirile de la televiziunile de partid".

"MAI a traversat un proces amplu de restructurare şi reorganizare. Spun amplu, deoarece MAI este, prin numărul de efective şi prin complexitatea activităţilor desfăşurate, cel mai mare minister al statului român. Aş vrea să spun că nimeni nu a avut curajul, până în momentul în care acest minister a fost condus de către miniştrii PDL, pentru prima oară în istoria post-decembristă, au avut curajul de a pune degetul pe rană şi de a arăta lucrurile aşa cum sunt ele. Mă mir că nu vedeţi aceste lucruri, pentru că aţi avut reprezentanţi în fruntea acestui ministerr şi ştiţi că aţi lăsat ce aţi lăsat în urmă. Sunt oarecum surprins că abordaţi atât de superficial şi tendenţios acest subiect", a declarat Traian Igaş.

El a adăugat că, la începutul moţiunii, semnatarii documentului dau verdicte.

"Văd că reclamaţi fragilizarea sistemului, creşterea infracţionalităţii şi creşterea alarmantă a gradului de insecurtitate a populaţiei. Dacă vă referiţi la fragilizarea sistemului clientelar consolidat în anii guvernărilor pesediste şi liberale, atunci este adevărat. Am contribuit la fragilizarea sistemului de cunoştiinţe şi relaţii printr-un proces de restructurare pe criterii de eficienţă şi profesionalism. În ceea ce priveşte creşterea infracţionalităţii şi creşterea alarmantă a gradului de insecuritate a populaţiei, vă informez că lucrurile stau altfel. Deşi România a traversat o perioadă grea ca urmare a crizei economice globale, moment în care infracţionalitatea tinde să crească, datele existente arată că în perioada în care MAI a fost condus de miniştrii PDL fenomenul infracţional nu a crescut semnificativ", a menţionat ministrul Administraţiei şi Internelor.

În opinia sa, moţiunea reprezintă "un document copiat din ştirile de la televiziunile de partid".

"Stimaţi autori ai moţiunii, regret că aţi preferat să propuneţi spre dezbatere un document copiat din ştirile de la televiziunile de partid. Dacă discuţia de azi s-ar fi desfăşurat sub auspicii serioase, atunci m-aş fi bucurat să vă vorbesc despre instituirea managerilor de poliţie, despre reforma din unităţile de învăţământ din cadrul MAI sau despre noul statut al poliţistului. Sunt proiecte pe care le-am iniţiat şi pus în practică în timpul mandatului meu la MAI. Regret că am venit azi aici pentru a demonstra speculaţii constituite după ştiri de tabloid", a conchis Traian Igaş.

Senatorii au început, marţi, dezbaterea moţiunii simple cu tema "Nesiguranţa lui Igaş - pericol pentru siguranţa cetăţeanului!". Moţiunea simplă este semnată de 55 de senatori PSD şi PNL. Pentru a fi considerată adoptată, moţiunea trebuie să primească votul favorabil a cel puţin 69 din cei 137 de senatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş în Senat: Moţiunea, un document copiat din ştirile de la televiziunile de partid.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş în Senat: Moţiunea, un document copiat din ştirile de la televiziunile de partid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei