Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Epidemie de rubeolă în Sălaj, unde în trei luni s-au înregistrat 860 de cazuri la elevi şi studenţi

Marţi, 6 Decembrie 2011 (15:46:38)

Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a declarat epidemie de rubeolă în judeţ, după ce 860 de elevi şi studenţi care nu au intrat în programul naţional de imunizări au fost diagnosticaţi cu această boală, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Mihai Cheşeli, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că de la începutul lunii septembrie şi până în prezent au fost confirmate 860 de cazuri de rubeolă la elevi şi studenţi.

"De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în Sălaj avem confirmate 860 de cazuri de rubeolă, în mai multe unităţi de învăţământ. Judeţul se confruntă cu o epidemie de rubeolă. Îmbolnăvirile sunt la elevi şi studenţi care nu au intrat în programul naţional de imunizări care, iniţial, era adresat doar fetelor din clasa a VIII-a. Sunt cazuri uşoare şi medii, ţinute sub control, dar în număr mare", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sălaj.

Potrivit sursei citate, se vor mai înregistra cazuri noi de îmbolnăvire atât timp cât există mase receptive la acest virus.

"Fenomenul nu este scăpat de sub control. Se iau măsurile necesare pentru limitarea îmbolnăvirilor, dar efectele acestor măsuri sunt limitate, atât timp cât bolnavul devine contagios de la primele simptome, înainte de a fi diagnosticat, iar el frecventează colectivităţi", a adăugat Mihai Cheşeli.

El a declarat că o parte din îmbolnăviri au fost confirmate pe linie epidemiologică, iar altele în urma analizelor de laborator.

"Cazurile au fost izolate la domiciliu, cu recomandarea de a menţine o igienă corepunzătoare a tegumentelor şi a mucoaselor, iar în perioada eruptivă să opteze pentru o alimentaţie uşoară", a spus Cheşeli.

Cele mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate în liceele din Zalău.

Potrivit sursei citate, DSP a cerut medicilor de familie şi medicilor şcolari să monitorizeze cu atenţie cazurile de rubeolă şi să urmărească izolarea la domiciliu a bolnavilor, acestea fiind măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Totodată, reprezentanţii DSP desfăşoară acţiuni de educaţie sanitară în comunităţile din care provin copiii bolnavi.

În 2010, în Sălaj au fost înregistrate doar trei cazuri de rubeolă, iar în 2009 - nouă.

Potrivit lui Mihai Cheşeli, vaccinarea antirubeolică cu vaccin monovalent a început în anul şcolar 2002-2003, acesta fiind administrat doar elevelor din clasa a VIII-a. Ultimul contingent de fete din clasa a VIII-a a fost imunizat în anul şcolar 2007-2008, întrucât, începând cu anul 2004, s-a introdus vaccinarea ROR (rujeola, oreion, rubeola) la toţi copiii din grupa de vârstă 12-15 luni, iar din 2005 şi la elevii din clasa I.

Rubeola este o boală eruptivă produsă de virusul rubeolic, care se transmite pe calea aerului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Epidemie de rubeolă în Sălaj, unde în trei luni s-au înregistrat 860 de cazuri la elevi şi studenţi.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Epidemie de rubeolă în Sălaj, unde în trei luni s-au înregistrat 860 de cazuri la elevi şi studenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei