Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Detaşamentul Călare al PLMB a defilat, pentru pirma dată, la parada de Ziua Naţională

Joi, 1 Decembrie 2011 (15:36:00)

Detaşamentul Călare al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) a defilat, joi, pentru prima dată în istoria României la parada militară organizată de Ziua Naţională.

"Este vorba de Detaşamentul Călare din cadrul PLMB - format din 24 de călăreţi - care, în acest an, şi-a îndeplinit cu succes toate misiunile executate în domeniul ordinii şi siguranţei publice în Capitală", arată Poliţia Locală, într-un comunicat de presă, remis agenţiei MEDIAFAX.

Detaşamentul Călare din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a fost înfiinţat în anul 2009 din dispoziţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Unitatea este una de elită a PLMB care acţionează în domeniul siguranţei şi ordinii publice la nivelul Capitalei. Pregătiţi special pentru acest tip de armă, agenţii locali folosesc cai din rasele sport românesc, lipiţan, pursânge englez sau frizian olandez - antrenaţi pentru misiuni de ordine publică", explică sursa citată.

Din 2009 şi până în prezent poliţiştii călare au efectat peste o mie de misiuni având rezultate remarcabile pe linia prevenirii faptelor antisociale și combaterii comerțului ilicit. Din acest an, Detaşamentul Călare participă la misiuni de patrulare în toate zonele importante ale Capitalei. Agenţii Detaşamentului Călare au împiedicat câteva zeci de tâlhării, au aplanat o serie întreagă de scandaluri şi au prins în flagrant hoţi şi consumatori de droguri. Una dintre patrulele detaşamentului s-a remarcat în urmă cu două luni atunci când a salvat de la moarte un tânăr care se aruncase în lacul Tineretului.

Prin apariţia Detaşamentului Călare din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, capitala României a intrat în rândul marilor oraşe ale Europei care menţin tradiţia şi folosesc eficient Poliţia Călare în domeniul ordinii publice.

De 1 Decembrie, cei care au participat la parada organizată de Ziua Naţională a României sunt agenţi care zilnic patrulează în zonele importante ale Capitalei.

La paradă, pe lângă contingentul călare, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a dislocat peste o sută de agenţi care au asigurat ordinea publică şi fluidizarea traficului în centrul Caşitalei. Serviciile Circulaţie şi Ordine Publică au avut misiunea de a preveni orice incident, de a asigura afluirea şi defluirea participanţilor la paradă şi de a fluidiza traficul. Misiunea celor o sută de agenţi s-a finalizat fără niciun incident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Detaşamentul Călare al PLMB a defilat, pentru pirma dată, la parada de Ziua Naţională.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Detaşamentul Călare al PLMB a defilat, pentru pirma dată, la parada de Ziua Naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei