Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Scutiri de 50% la majorările de întârziere pentru datoriile neachitate către primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au datorii mai vechi către bugetul local, amenzi sau taxe şi impozite, pot beneficia luna aceasta de o scutire de 50% la plata majorărilor de întârziere, la achitarea sumelor restante.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a făcut apel la suceveni să profite de această oportunitate, să scape de povara acestor datorii, pe care mulţi se feresc să le plătească tocmai pentru că valoarea majorărilor a ajuns la unii să fie la fel de mare ca suma datorată iniţial.

Lungu a declarat: “Vin mulţi oameni în audienţă cu probleme de acest gen, că vor să achite amenzile, dar să fie iertaţi de majorările de întârziere. Legea nu-mi permitea acest lucru, spune clar în lege că pentru fiecare zi de întârziere se achită majorări, dar acum a apărut ordinul 2842 al Ministerului de Finanţe, referitor la anularea unor obligaţii fiscale gestionate de compartimentele de specialitate ale administraţiei publice locale”.

Edilul sucevean a precizat faptul că cele mai multe datorii neachitate sunt din amenzi pe care trebuiau să le plătească persoanele fizice sau juridice, valoarea totală a acestora ajungând chiar la zeci de miliarde de lei vechi, la care se adaugă penalităţi şi majorări de întârziere.

Noua decizie a Ministerului de Finanţe vine în sprijinul celor care au penalităţi de achitat către primărie în felul următor:

-         anularea unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale dacă acestea şi o cotă de 50% din penalităţi, calculate până la data plăţii, au fost plătite sau compensate până la 31 decembrie 2011;

-         anularea unei cote de 25% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale dacă acestea şi o cotă de 75% din penalităţi, calculate până la data plăţii, sunt plătite sau compensate până la 30 iunie 2012.

Primarul Sucevei i-a sfătuit pe cei care se află în astfel de situaţii să vină să depună cerere pentru scutirea a 50% din majorări şi penalităţi, urmând ca în termen de cinci zile să li se dea răspuns şi li se emită o dispoziţie de anulare a penalităţilor, în dublu exemplar, precizând că, mai ales acum, pe timp de criză, se pune şi mai mult accent pe recuperarea obligaţiilor de plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scutiri de 50% la majorările de întârziere pentru datoriile neachitate către primărie.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Scutiri de 50% la majorările de întârziere pentru datoriile neachitate către primărie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei