Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sentinţă

Poliţiştii şpăgari din Stulpicani rămân cu condamnări de câte trei ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi poliţişti din Stulpicani judecaţi pentru infracţiuni de corupţie nu scapă de condamnările cu executare. Curtea de Apel Suceava a menţinut ieri condamnările de câte trei ani cu executare dictate de Tribunalul Suceava atât pentru Cristian Daniel Jitari, de 40 de ani, cât şi pentru Toader Olari, de 54 de ani. Soluţia nu este definitivă şi mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dacă apelul declarat de Olari a fost respins în totalitate, acţiunea lui Jitari a fost admisă parţial. Mai exact, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au constatat că o parte din fapte sunt prescrise şi, pe cale de consecinţă, au încetat procesul. Totuşi, rezultanta pedepselor aplicate a rămas identică cu cea de la instanţa inferioară: trei ani de închisoare cu executare.

Toader Olari a fost trimis în judecată pentru cinci infracţiuni, trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice şi câte o infracţiune de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals intelectual, în timp ce Cristian Daniel Jitari are şapte fapte imputate, respectiv luare de mită, trafic de influenţă, furnizarea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

 

Pentru ce este judecat Cristian Daniel Jitari

Arestaţi mai întâi preventiv, foştii poliţişti din Stulpicani au ieşit din celule după câteva săptămâni, iar procesul a continuat cu ei în stare de libertate.

Anchetatorii au stabilit că agentul Cristian Daniel Jitari a primit, pe 24 aprilie şi 2 iunie 2009,  de la un anume Vasile Zamcu, 2.000 de lei pentru a muşamaliza un dosar penal, în care respectivul era cercetat pentru că a folosit acte falsificate pentru a conduce un autoturism cu care a fost implicat într-un accident rutier în noaptea de 21/22 aprilie 2009.

Tot în luna iunie 2009, dar pe data de 3, agentul Jitari a cerut bani şi alte bunuri de la Maria Moroşan, pe motiv că a intervenit pe lângă anumiţi inspectori de poliţie de la Gura Humorului pentru a-l ajuta pe soţul acesteia să nu fie tras la răspundere penală.

Tot la începutul lui iunie, acelaşi poliţist i-a anunţat pe mai multe afacerişti din comună că urmează să se efectueze un control economic la mai mulţi agenţi economici din localitate, persoanele informate de agentul Jitari reuşind să evite verificările şi să scape de eventualele sancţiuni.

 

Acuzaţiile care i se aduc lui Toader Olari

Celălalt poliţist implicat în acest dosar, agentul Toader Olari, este acuzat că încuraja afacerile ilegale cu material lemnos din Stulpicani.

Mai mult, cei doi agenţi de poliţie se îndeletniceau şi cu alte „meserii”, cum ar fi cea de recuperatori de datorii.

Abuzând de calitatea de poliţist, cei doi au făcut presiuni psihice asupra unui consătean pentru a recupera de la acesta o datorie de 3.000 de lei. Pentru serviciile de recuperatori, cei doi agenţi au primit câte 600 de lei.

Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că, din 2001, respectiv 2002, au sustras de la postul de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri oficiale, pentru a-i scăpa de amenzi sau de răspunderea penală pe tot felul de indivizi şi pentru nesoluţionarea în mod legal a petiţiilor altor persoane.

Numai Olari a sustras, începând din 2001 şi până în 2009, zece dosare penale, trei procese verbale de cercetare la faţa locului, 18 procese – verbale de constatare şi sancţionare contravenţională şi 24 reclamaţii, petiţii, sesizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii şpăgari din Stulpicani rămân cu condamnări de câte trei ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Poliţiştii şpăgari din Stulpicani rămân cu condamnări de câte trei ani de închisoare4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sfat pentru baieti trimis de
( 1 dec 2011, 11:25:10
fiti barbati pana la capat!!! megeti la mititica 3 anisori, se inroseste funduletzul si gata. nu stiu ce mai faceti recurs. vreti mai mult oral, nu va ajunge analul???
2.   Ptr sandrinio neagu trimis de
( 1 dec 2011, 20:15:19
s... p... mai boule de sandrinio.
3.   Tot pentru neagu trimis de
( 1 dec 2011, 20:16:48
dar de spagarii din consiliul judetean ai uitat? adica flutur and company.
4.   PENTRU MOCUT trimis de
( 1 dec 2011, 23:21:11
tzarane,daca mama ta a patit asta...asta nu inseamna ca toata lumea poate pati la fel...cit despre "Sardinio"-iti doresc sa fi sanatos!laughing
5.   Emanatia sistemului trimis de
( 2 dec 2011, 08:33:06
Sistemul in care acesti nenorociti platiti din lacrimile si sudoarea omului nevoias este atat de corupt incat 80 % din cei ce mananca acea nemeritata paine alba ar trebui sa le urmeze calea celor doi. Acesti papagali nu au cotizat cat a trebuit la sef si li s-a aplicat respectiva corectie. S -a vedem un exemplu de ce se intampla - dupa . Un anume comisar Lungu de la Politia Nationala Campulung Mold . dupa asa o patanie incaseaza acum de la Statul Portocaliu o pensie de vreo 3000 lei ron ,nu a patit mai nimic ,afiseaza ca si comandat al unitatii care la promovat in meseria aceasta destul de bine platita. Poate doar cei cativa debutanti in meserie sa nu atinsi de viciu insa este ingrijorator ce se intampla pentru omul de rand neajutorat de legi care sa le apere nelegile. Asta este comunitatea in care traim. Controlul intern al IJP Sv este inexistent in astfel de cazuri iar ministrul lor au spus ca au bani suficienti de salarii pe anul 2012. Asa ca nu va lasati stimati politisti nationali ai regiunii Campulung Moldovenesc tinetio tot asa pentru ca este benefic atat pentru familiile dvs cat si pentru colectivul de oameni ai muncii unde va aruncati zilnic caschetele pe caldaram Sa traiti din bine in foarte bine.
6.   Pentru ALPIN trimis de
( 4 dec 2011, 21:11:56
CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei