Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Iubesc România pentru că aici s-au născut părinţii noştri şi aici vor trăi copiii noştri

Joi, 1 Decembrie 2011 (16:52:57)

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, la Alba Iulia, că iubeşte România pentru că acesta este locul unde a aflat ce înseamnă "să fim împreună" şi pentru că "aici s-au născut părinţii noştri" şi tot aici "vor trăi copiii noştri", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Iubesc România pentru că este locul de unde am aflat, până la urmă, ce înseamnă să fim împreună şi pentru că aici s-au născut părinţii noştri şi pentru că aici vor trăi copiii noştri", a spus Adrian Năstase.

El a adăugat că vine de fiecare dată cu bucurie la Alba Iulia şi cu dorinţa de a participa la sărbătoarea cea mai importantă a românilor.

"Vin de fiecare dată cu multă bucurie şi cu dorinţa de a participa la sărbătoarea cea mai importantă a românilor, o sărbătoare care este naţională din punctul de vedere al semnificaţiei (…) Această zi ne face să ne gândim la unire, la unitate, la a fi împreună, la a gândi împreună, la a acţiona împreună. Această simbolistică extraordinară ne ajută să ne gândim şi la ceea ce ar trebui să facem în viitor, nu numai la ceea ce s-a întâmplat în trecut. Sper să fim la înălţimea celor au făcut posibilă Marea Unire şi care, prin faptele lor, reprezintă nişte repere de acţiune şi de eroism. Ne aşteaptă o perioadă complicată şi exemplul pe care înaintaşii noştri ni l-au dat reprezintă pentru noi un reper extrem de important", a afirmat Năstase.

Manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri de jerbe şi coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului.

La manifestări au participat premierul Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, liderul PNŢCD Victor Ciorbea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, preşedintele PSD, Victor Ponta.

Premierul Emil Boc a fost huiduit de mai multe persoane din mulţime în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul, acestea strigând şi "Hoţii".

În paralel, câteva zeci de membri ai PDL au încercat să acopere huiduielile, strigând "România, România", iar unii dintre aceştia s-au îndreptat spre cei care huiduiau, spunându-le să înceteze.

"Terminaţi, măi nesimţiţilor", a strigat unul dintre bărbaţii aflaţi în zona în care erau grupaţi simpatizanţii PDL.

Şi reprezentanţii PDL au fost huiduiţi în momentul în care au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul, moment în care, din mulţime, se striga "Hoţii, hoţii".

Începând cu ora 13.30, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiu a avut loc o paradă militară la care au participat aproximativ 300 de angajaţi din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi zeci de autospeciale de intervenţie. Pe lângă angajaţii MAI, la paradă au participat şi două detaşamente de militari din structurile de vânători de munte şi câteva blindate uşoare.

Premierul Emil Boc a fost huiduit şi la paradă, în momentul în care a primit onorul, precum şi la finalul paradei, dar şi când s-a urcat în maşină pentru a pleca din municipiu.

Parada militară este urmată de un spectacol de muzică populară în aer liber dedicat Zilei Naţionale a României şi intitulat "Suflet românesc", cu recitaluri susţinute de Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Nicoleta Voica, Daniela Condurache, Floarea Calotă, Ionuţ Fulea, Ioan Bocşa, Leontina Fărcaş, Roxana Reche, Cătălin Haşa, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Maria Filimon, Grupul instrumental "Codru de România", Grupul instrumental "Crai Nou" şi Ansamblul "Augustin Bena" al judeţului Alba.

În această perioadă, în şanţurile cetăţii din Alba Iulia vor avea loc proiecţii de filme documentare, iar la ora 18.00 pe Platoul Romanilor din Cetate va fi Hora Unirii, la care vor fi invitaţi participanţii la manifestări.

Din programul pregătit de autorităţile din Alba Iulia pentru Ziua Naţională a României nu vor lipsi nici în acest an focurile de artificii, programate la ora 18.15, iar seara se va încheia cu concerte Zdob şi Zdub şi Holograf, dar şi cu proiecţii video pe zidurile Cetăţii şi cu lansarea lămpilor zburătoare deasupra Cetăţii.

Autorităţile din Alba au pregătit în acest an pentru cei care vor participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României o masă populară la care vor fi distribuite gratuit, alături de un pahar de vin, peste 6.000 de porţii de friptură şi cârnaţi.

Pentru manifestările de 1 Decembrie au fost luate şi măsuri speciale de siguranţă, fiind mobilizaţi aproape 400 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari pentru a asigura liniştea şi ordinea publică în cadrul manifestărilor. De asemenea, circulaţia rutieră în zona Cetăţii şi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 a fost restricţionată încă din noaptea de miercuri spre joi.

Guvernul a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale suma de 800.000 de lei, jumătate din sumă fiind primită de Prefectura Alba, iar cealaltă jumătate de administraţia locală din Alba Iulia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Iubesc România pentru că aici s-au născut părinţii noştri şi aici vor trăi copiii noştri.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Iubesc România pentru că aici s-au născut părinţii noştri şi aici vor trăi copiii noştri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Speri mata... trimis de
( 1 dec 2011, 22:33:03
Si eu iubesc Romania,aici am parintii,aici am trait eu,dar cand ma uit la voi si la apucaturile voastre(infractori intr-o tara intens corupta,cu o justitie nedreapta pentru unii si ocrotitoare pentru altii),imi doresc ca ai mei copii sa traiasca in alta tara,sa n-ajunga sa slujeasca tagma de beizadele pe care cu aroganta si nesimtire i-ati educat si care va vor lua locul...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei