Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul Romei: Iubesc România şi cred că, împreună, trebuie să construim o Europă mai bună

Joi, 1 Decembrie 2011 (16:13:43)

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat pentru Pro TV Internaţional că iubeşte România şi este de părere că, împreună, românii şi italienii trebuie să construiască o Europă mai bună.

Invitat de onoare al evenimentului organizat de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) pentru a sărbători Ziua Naţională a României, primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat: "Cunosc bine România. Ştiu că majoritatea cetăţenilor români sunt nişte persoane minunate. Îmi face mare plăcere să mă aflu printre cetăţenii români, printre emigranţii români, care-şi sărbătoresc Ziua Naţională".

"Evident că fiecare naţiune are şi persoane care mai calcă strâmb. Noi trebuie să izolăm aceste persoane, ca să nu mai creeze probleme pe viitor. Dar asta nu influenţează în niciun fel prietenia dintre popoarele român şi italian, două popoare europene. Oameni mai puţin cinstiţi există şi printre români, dar şi printre italieni. Eu iubesc România şi cred că, împreună, trebuie să construim o Europă mai bună", a mai spus primarul Romei, apreciind, de asemenea, că româncele sunt femei foarte frumoase şi că fiul său "ar fi un norocos dacă s-ar însura cu o româncă".

Cu ocazia evenimentului "Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine la Ziua Naţională a României", organizat pe 26 şi 27 noiembrie, pentru a sărbători cum se cuvine ziua de 1 Decembrie, echipa Pro TV International a fost prezentă la Roma şi a realizat un material special. Românii din Italia sărbătoresc Ziua Naţionala a României în stil tradiţional românesc, iar Pro TV Internaţional i-a provocat să spună de ce iubesc România.

Peste 7.000 de spectatori s-au bucurat de evenimentul organizat de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) şi de prezenţa artiştilor Ion Creteanu, Grupul Rapsodia din Ferentino, Laura Lavric, Maria Stroia, Aurel Moldoveanu, Johnny Badulescu şi a trupei Talisman, la Teatrul Tendastrisce. Atât o parte din cei prezenţi, cât şi români de pe stradă au răspuns la întrebarea "De ce iubesc România".
Declaraţiile lor au fost cu totul emoţionante şi, alături de ei, telespectatorii din afara ţării vor avea ocazia să mai audă la Pro TV International pe cineva care a participat astfel, cu răspunsul său, la campania menită să îi facă pe români mândri de ţara lor.

Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 16.45, românii din toată lumea pot urmări reportajul Pro TV International "Special - Roma", cu imagini din timpul spectacolului, dar şi cu interviurile celor care şi-au deschis sufletul şi şi-au tradus dorul de ţară în răspunsul întrebării "De ce iubesc România?".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Romei: Iubesc România şi cred că, împreună, trebuie să construim o Europă mai bună.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Romei: Iubesc România şi cred că, împreună, trebuie să construim o Europă mai bună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei