Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Membri a două organizaţii maghiare, ridicaţi de jandarmi la manifestările de la Miercurea Ciuc

Joi, 1 Decembrie 2011 (15:33:05)

Cincisprezece persoane de la organizaţiile Mişcarea Tinerilor din 64 de Comitate şi Garda Maghiară care au afişat, joi, la Miercurea Ciuc, pancarte pe care scria, în limba maghiară, "Toată lumea să meargă la mormintele strămoşilor" şi "Noi suntem huni" au fost duse la sediul Jandarmeriei.

La Monumentul Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc se desfăşoară, joi, un ceremonial militar şi religios organizat de Prefectura Harghita cu ocazia Zilei Naţionale a României, la care asistă aproximativ 300 de localnici şi la care primarul Raduly Robert Kalman nu a fost prezent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, aproximativ o sută de membri ai organizaţiei Noua Dreaptă au ajuns la Miercurea Ciuc, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Ei au drapele tricolore, pancarte cu chipul lui Avram Iancu şi un banner pe care scrie "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi invidivizibil".

Membrii Noua Dreaptă scandează "România Mare nu e de vânzare", "Harghita şi Covasna - pământ românesc" , "Noua Dreaptă, mândrie naţională", "Basarabia - pământ românesc", "Limba română, unica stăpână".

Pe de altă parte, joi dimineaţă au ajuns la Miercurea Ciuc 50-60 de reprezentanţi ai organizaţiilor Mişcarea Tinerilor din 64 de Comitate - împreună cu preşedintele din Ungaria al acesteia, Toroczoi Laszlo, şi Garda Maghiară.

Toroczoi Laszlo a declarat corespondentului MEDIAFAX că a venit la Miercurea Ciuc să le transmită celor de la Noua Dreaptă să nu le spună celor din Harghita cum să sărbătorească Ziua Naţională.

La rândul său, reprezentantul din Harghita al Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate, Socs Csongor, a spus că nu 1 Decembrie este ziua lui naţională, ci 20 august, ziua Sfântului Ştefan şi a întemeierii statului ungar.

Cei de la Mişcarea Tinerilor din 64 de Comitate şi de la Garda Maghiară au mers şi ei în centrul oraşului, dar sunt izolaţi, prin cordoane ale jandarmilor, de reprezentanţii Noii Drepte, cele două tabere fiind în părţi opuse ale pieţei în care se desfăşoară ceremoniile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, 15 persoane din Mişcarea Tinerilor din 64 de Comitate şi din Garda Maghiară au fost duse la sediul Jandarmeriei pentru legitimare, după ce au mers la Miercurea Ciuc cu pancarte pe care scria, în limba maghiară, "Toată lumea să meargă la mormintele strămoşilor" şi "Noi suntem huni".

Conform sursei citate, aceste persoane au fost duse la Jandarmerie în baza Legii 60/1991 republicată, mai exact a art.14 coroborat cu art. 26 lit.i, care se referă la "infiltrarea persoanelor sau a grupurilor de persoane în rândul participanţilor la adunări publice în vederea tulburării desfăşurării normale a acestora, respectiv la refuzul de a părăsi adunarea la solicitarea forţelor de ordine".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membri a două organizaţii maghiare, ridicaţi de jandarmi la manifestările de la Miercurea Ciuc.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membri a două organizaţii maghiare, ridicaţi de jandarmi la manifestările de la Miercurea Ciuc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei