Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crin Antonescu: Iubesc România pentru că este ţara mea, iar ţara sau mama nu ţi le alegi

Joi, 1 Decembrie 2011 (15:37:07)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Alba Iulia, că iubeşte România pentru că este ţara sa şi pentru că "ţara sau mama nu ţi le alegi", ci "sunt ale tale şi le iubeşti", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Iubesc România pentru că este ţara mea şi ţara sau mama nu ţi le alegi. Sunt ale tale şi le iubeşti", a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că doreşte să le transmită românilor, de Ziua Naţională, un mesaj "de încredere, de optimism şi de solidaritate".

"Doresc să transmit un mesaj de încredere, de optimism şi de solidaritate, de credinţă că lucrurile se vor schimba în România şi de aplecare către semnificaţiile unui moment istoric crucial pentru România", a afirmat Antonescu.

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului. Dacă la debutul manifestărilor au fost aproximativ două mii de persoane, între timp numărul acestora a ajuns la aproximativ trei mii.

La manifestări mai participă ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, liderul PNŢCD Victor Ciorbea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

În jurul orei 10.00, la Alba Iulia a ajuns şi premierul Emil Boc, iar în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul a fost huiduit de mai multe persoane din mulţime, acestea strigând şi "Hoţii".

În paralel, câteva zeci de membri ai PDL au încercat să acopere huiduielile, strigând "România, România", iar unii dintre aceştia s-au îndreptat spre cei care huiduiau, spunându-le să înceteze.

"Terminaţi, măi nesimţiţilor", a strigat unul dintre bărbaţii aflaţi în zona în care erau grupaţi simpatizanţii PDL.

Şi reprezentanţii PDL au fost huiduiţi în momentul în care au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul, moment în care, din mulţime, se striga "Hoţii, hoţii".

La ora 13.30 începe, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiu, o defilare militară la care vor participa aproximativ 300 de angajaţi din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi zeci de autospeciale de intervenţie.

Parada militară va fi urmată de un spectacol de muzică populară în aer liber dedicat Zilei Naţionale a României şi intitulat "Suflet românesc", cu recitaluri susţinute de Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Nicoleta Voica, Daniela Condurache, Floarea Calotă, Ionuţ Fulea, Ioan Bocşa, Leontina Fărcaş, Roxana Reche, Cătălin Haşa, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Maria Filimon, Grupul instrumental "Codru de România", Grupul instrumental "Crai Nou" şi Ansamblul "Augustin Bena" al judeţului Alba.

În această perioadă, în şanţurile cetăţii din Alba Iulia vor avea loc proiecţii de filme documentare, iar la ora 18.00 pe Platoul Romanilor din Cetate va fi Hora Unirii, la care vor fi invitaţi participanţii la manifestări.

Din programul pregătit de autorităţile din Alba Iulia pentru Ziua Naţională a României nu vor lipsi nici în acest an focurile de artificii, programate la ora 18.15, iar seara se va încheia cu concerte Zdob şi Zdub şi Holograf, dar şi cu proiecţii video pe zidurile Cetăţii şi cu lansarea lămpilor zburătoare deasupra Cetăţii.

Autorităţile din Alba au pregătit în acest an pentru cei care vor participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României o masă populară la care vor fi distribuite gratuit, alături de un pahar de vin, peste 6.000 de porţii de friptură şi cârnaţi.

Pentru manifestările de 1 Decembrie au fost luate şi măsuri speciale de siguranţă, fiind mobilizaţi aproape 400 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari pentru a asigura liniştea şi ordinea publică în cadrul manifestărilor. De asemenea, circulaţia rutieră în zona Cetăţii şi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 a fost restricţionată încă din noaptea de miercuri spre joi.

Guvernul a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale suma de 800.000 de lei, jumătate din sumă fiind primită de Prefectura Alba, iar cealaltă jumătate de administraţia locală din Alba Iulia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crin Antonescu: Iubesc România pentru că este ţara mea, iar ţara sau mama nu ţi le alegi.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crin Antonescu: Iubesc România pentru că este ţara mea, iar ţara sau mama nu ţi le alegi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei