Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Forumul Românilor cere Guvernului atacarea în instanţă a hotărârii CJ Covasna privind rererendumul

Joi, 3 Noiembrie 2011 (15:15:13)

Forumul Civic al Românilor solicită Guvernului şi MAI să intervină pentru a-l determina pe prefectul judeţului Covasna să atace în instanţă hotărârea "ilegală" a CJ Covasna privind organizarea referendumului pentru Ţinutul Secuiesc, iar în cazul în care nu o va face să se dispună demiterea acestuia.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a sesizat Guvernul şi Ministerul Administraţiei şi Internelor cu privire la adoptarea de către Consiliul Judeţean Covasna a unei hotărâri privind organizarea, în data de 11 martie 2012, a unui referendum local pentru înfiinţarea "Ţinutului Secuiesc - Székelyföld", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al FCRCHM, citat de corespondentul MEDIAFAX.

"După cum cunoaşteţi, dezideratul antiromânesc şi neconstituţional al unor organizaţii politice şi civice maghiare de constituire a unei regiuni autonome pe criterii etnice a constituit şi constituie un obiectiv strategic prioritar, toate acţiunile acestora fiind subordonate respectivului obiectiv. Hotărârea recent adoptată constituie o nouă şi decisivă etapă în atingerea obiectivelor separatiste", se arată în sesizare.

Totodată, în aceasta se mai arată că de şase ani activitatea prefectului judeţului Covasna, György Ervin, s-a caracterizat "prin omisiunea sistematică de atacare a actelor nelegale ale autorităţilor publice locale iniţiate de aleşii UDMR în scopul atingerii obiectivului neconstituţional al autonomiei teritoriale şi al maghiarizării spaţiului public".

Astfel, Forumul solicită Guvernului şi MAI să intervină pentru a-l determina pe prefectul judeţului Covasna să îşi exercite prerogativele de asigurare a respectării Constituţiei şi legilor României prin sesizarea instanţei de judecată pentru anularea hotărârii "ilegale" a Consiliului Judeţean Covasna, iar în cazul în care nu o va face sau "o va face defectuos", formal, să se dispună demiterea acestuia.

Consiliul Judeţean Covasna a adoptat, luni, un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.

Grupul consilierilor PCM a depus, încă în luna iulie, la Consiliul Judeţean Covasna, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum local în judeţul Covasna, prin care oamenii să fie consultaţi dacă doresc ca, în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale a României, să se înfiinţeze unitatea administrativ-teritorială Ţinutul Secuiesc.

În document se preciza că la referendum populaţia va fi întrebată: "Ca locuitor al judeţului Covasna, doriţi ca în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale a României să se înfiinţeze unitatea administrativ-teritorială Ţinutul Secuiesc, cu teritoriul şi prerogativele descrise în proiectul de lege cu titlul: «Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc»?". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forumul Românilor cere Guvernului atacarea în instanţă a hotărârii CJ Covasna privind rererendumul.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumul Românilor cere Guvernului atacarea în instanţă a hotărârii CJ Covasna privind rererendumul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei