Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Să-mi explice cineva care e problema cu Ţinutul Secuiesc, îl ducem undeva?

Joi, 3 Noiembrie 2011 (16:51:49)

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, joi, că, din punctul său de vedere, nimeni nu se poate îndoi de existenţa Ţinutului Secuiesc şi ar vrea ca cineva să îi explice care e problema cu acest ţinut, întrucât nu poate fi "băgat în traistă şi dus undeva".

Borbely Laszlo a declarat, joi, la Miercurea Ciuc, că discuţiile referitoare la Ţinutul Secuiesc sunt binevenite, însă "nimeni nu poate pune sub semnul întrebării" existenţa acestuia, chiar dacă autorităţile din Covasna nu ar fi propus organizarea unui referendum în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se discută foarte mult şi e bine să se discute. De ce? Pentru că oricine, orice ar spune - şi după părerea mea acest lucru nu depinde de referendumuri, e sincer părerea mea personală dacă vreţi - Ţinutul Secuiesc există şi nimeni nu poate pune sub semnul întrebării acest lucru, aşa cum există Ţinutul Moţilor, aşa cum există Ţara Bârsei, aşa cum există Oltenia sau alte regiuni istorice", a declarat Borbely Laszlo.

În opinia acestuia, problema creată în jurul intenţiei autorităţilor covăsnene de a organiza referendumul pentru Ţinutul Secuiesc este artificială, creată de politicienii români care vor să-şi majoreze capitalul electoral.

"În ceea ce mă priveşte, nu am nicio emoţie suplimentară pentru că, de când suntem aici şi români şi maghiari şi alte naţionalităţi, pentru mine acest ţinut are o tradiţie, o cultură care există şi nu este împotriva altora. Daţi-mi voie să vă pun şi eu o întrebare, nu trebuie neapărat să-mi răspundeţi. Care-i problema cu acest Ţinut Secuiesc? Să-mi explice cineva care-i problema? Îl băgăm în traistă şi ducem undeva acest ţinut? Care-i problema? Eu cred că este o problemă artificială creată de unii politicieni care în 2011 încă mai cred că pot face o campanie şi să mai câştige 0,5 la sută din voturi. Vorbesc de politicienii români, care acum s-au aliniat aşa, într-un consens naţional", a afirmat Borbely Laszlo.

Prefectul judeţului Harghita, Ladanyi Laszlo Zsolt, prezent la întâlnirea ministrului Borbely cu presa, a declarat că, în cazul în care s-ar organiza un referendum pentru stabilirea graniţelor Ţinutului Secuiesc şi în Harghita, ar aplica legea şi ar ataca demersul în contencios administrativ.

Borbely Laszlo face, joi, o vizită oficială în judeţul Harghita.

Consiliul Judeţean Covasna a adoptat, luni, un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.

Grupul consilierilor PCM a depus, încă în luna iulie, la Consiliul Judeţean Covasna, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum local în judeţul Covasna, prin care oamenii să fie consultaţi dacă doresc ca, în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale a României, să se înfiinţeze unitatea administrativ-teritorială Ţinutul Secuiesc.

În document se preciza că la referendum populaţia va fi întrebată: "Ca locuitor al judeţului Covasna, doriţi ca în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale a României să se înfiinţeze unitatea administrativ-teritorială Ţinutul Secuiesc, cu teritoriul şi prerogativele descrise în proiectul de lege cu titlul: «Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc»?". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Să-mi explice cineva care e problema cu Ţinutul Secuiesc, îl ducem undeva?.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Să-mi explice cineva care e problema cu Ţinutul Secuiesc, îl ducem undeva?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa nu uite k as an Romania!!! trimis de
( 3 nov 2011, 20:24:03
kiar nu pot sai anteleg p unguri...sant atatea comunitati an ro...Lipoveni,Sasi,Tatari,Germ si asa mai departe da nici unu din ei nu vor facilitati speciale*,dak traiesc an ro trebuie sa respecte legile Romaniei si mai ales limba,mie personal mi sa antamplat sa intru antrun magazin si sami spuna an ungureste k nu antelege,nu mi se pare normal...indiferent an c tara neam afla trebuie sai respectam limba si legile asa e normal...vor totul an ungureste??sa merga an ungaria...au libera trecere... *aku vor sa aiba judetul lor...
2.   Nah.. trimis de
( 3 nov 2011, 21:08:30
daca sunt bozgori...ce sa le ceri?sunt din neam de huni..nu te poti intelege cu ei:))tre sa mearga in hungaria,acolo ii intelege toate lumii:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei