Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş, despre Ponta: Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul; Ponta: Nu mă interesează ce zice

Duminică, 30 Octombrie 2011 (14:41:15)

Ministrul de Interne afirmă că propunerile "iresponsabilului" preşedinte al PSD de amendare a bugetului pe 2012 ar determina un dezastru economic şi că lui Ponta i se potriveşte zicala "Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul", social-democratul răspunzând că nu îl interesează afirmaţiile.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, spune că propunerile "iresponsabilului" lider PSD de amendare a bugetului de stat pe 2012 ar determina un dezastru economic, îndatorând România cu miliarde euro şi că lui Victor Ponta i se potriveşte perfect vorba "Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul", potrivit unei declaraţii preluate pe blog-ul democrat-liberalului.

"După ce şi-a probat incompetenţa profesională în domeniul juridic, procurorul ratat Victor Ponta emite acum păreri savante şi în zona economică. Condiţionările USL pentru votarea legii bugetului de stat, formulate de incompetentul Ponta, arată cât de jos a ajuns nivelul de expertiză în alianţa socialistă", susţine Igaş.

Ministrul se arată uimit de faptul că în PSD nu a fost nimeni care să-l avertizeze "pe jalnicul lider" că propunerile sale pentru bugetul de stat "ar determina un dezastru economic, mărind deficitul cu peste opt procente şi îndatorând ţara cu alte miliarde de euro".

În replică, preşedintele PSD a declarat că USL aşteaptă încă răspunsul lui Emil Boc la propunerile Uniunii legate de buget şi că nu este interesat de afirmaţiile lui Igaş, aceste fiind "pe lângă temă".

"Noi aşteptăm răspunsul premierului şi îl aşteptăm şi pe ministrul de Finanţe cu explicaţii legate de bugetul pentru 2012, pentru a vedea dacă votăm bugetul. Declaraţiile pe care Traian Igaş le-a făcut la adresa mea sunt pe lângă temă şi nu mă interesează", a declarat preşedintele PSD, duminică, la inaugurarea unui sediu de campanie în Bucureşti.

Ponta declara, joi, la Craiova, că USL va vota în Parlament bugetul de stat pe 2012 dacă Guvernul acceptă cele zece propuneri formulate de opoziţie.

Ponta afirma că USL propune, pentru bugetul pe 2012, cinci măsuri sociale, cu impact negativ asupra veniturilor bugetare, şi cinci măsuri complementare, de reducere a cheltuielilor bugetare.

Cele cinci măsuri sunt reducerea CAS, revenirea TVA la 19% printr-o etapizare multianuală, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin reţinerea doar a 9% TVA, menţinerea surselor de finanţare pentru proiectele cu fonduri europene, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflaţiei.

Celelalte cinci măsuri anunţate de Ponta, de reducere a cheltuielilor bugetare, sunt: reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, suspendarea programului PNDI de "investiţii cu destinaţie strict politică", interdicţia ca Fondul de rezervă al prim-ministrului să fie folosit pentru finanţarea unor autorităţi locale pe criterii politice, păstrarea contribuţiei actuale la pilonul II de pensii şi asigurarea cotelor de cofinanţare la proiectele europene.

"USL este dispus şi să voteze bugetul pe 2012 dacă discuţiile sunt fructuoase. Deocamdată nu am primit niciun răspuns la scrisoare pe care am i-am adresat-o premierului Emil Boc. Suntem în situaţia extrem de ciudată, dar specifică guvernării actuale, ei acuză opoziţia că nu vrea să colaboreze, dar noi trimitem scrisori şi ne prezentăm propunerile", declara Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat marţi o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, menţionând că PSD este dispus să participe la dezbateri pe fond, alături de Guvern şi de Banca Naţională a României, cu privire la bugetul de stat pe 2012. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş, despre Ponta: Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul; Ponta: Nu mă interesează ce zice.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş, despre Ponta: Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul; Ponta: Nu mă interesează ce zice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei