Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: USL aşteaptă răspunsul Guvernului la cele zece propuneri la buget, să vedem dacă îl votăm

Duminică, 30 Octombrie 2011 (13:46:32)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că PSD şi PNL aşteaptă în continuare răspunsul prim-ministrului la cele zece propuneri ale USL la proiectul de buget pe 2012, pentru a vedea dacă votează documentul.

Ponta a afirmat că USL doreşte un dialog cu Guvernul pe proiectul de buget de stat pentru 2012, aşteptând răspunsul premierului Emil Boc la cele zece propuneri făcute de Uniune.

"Noi aşteptăm răspunsul premierului şi îl aşteptăm şi pe ministrul de Finanţe cu explicaţii legate de bugetul pentru 2012, pentru a vedea dacă votăm bugetul. Declaraţiile pe care Traian Igaş le-a făcut la adresa mea sunt pe lângă temă şi nu mă interesează", a declarat preşedintele PSD.

Victor Ponta a participat, duminică, la inaugurarea sediului de campanie al PSD Sector 3. La eveniment, unde simpatizanţilor prezenţi li s-a oferit şi şampanie, au mai fost prezenţi coordonatorul PSD Sector 3, Robert Negoiţă, şeful de campanie al PSD pe Bucureşti, Miron Mitrea, şi deputatul Eugen Bejinariu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, joi, la Craiova, că USL va vota în Parlament bugetul de stat pe 2012 dacă Guvernul acceptă cele zece propuneri formulate de opoziţie.

Ponta afirma că USL propune, pentru bugetul pe 2012, cinci măsuri sociale, cu impact negativ asupra veniturilor bugetare, şi cinci măsuri complementare, de reducere a cheltuielilor bugetare.

Cele cinci măsuri sunt reducerea CAS, revenirea TVA la 19% printr-o etapizare multianuală, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin reţinerea doar a 9% TVA, menţinerea surselor de finanţare pentru proiectele cu fonduri europene, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflaţiei.

Celelalte cinci măsuri anunţate de Ponta, de reducere a cheltuielilor bugetare, sunt: reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, suspendarea programului PNDI de "investiţii cu destinaţie strict politică", interdicţia ca Fondul de rezervă al prim-ministrului să fie folosit pentru finanţarea unor autorităţi locale pe criterii politice, păstrarea contribuţiei actuale la pilonul II de pensii şi asigurarea cotelor de cofinanţare la proiectele europene.

"USL este dispus şi să voteze bugetul pe 2012 dacă discuţiile sunt fructuoase. Deocamdată nu am primit niciun răspuns la scrisoare pe care am i-am adresat-o premierului Emil Boc. Suntem în situaţia extrem de ciudată, dar specifică guvernării actuale, ei acuză opoziţia că nu vrea să colaboreze, dar noi trimitem scrisori şi ne prezentăm propunerile", declara Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat marţi o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, menţionând că PSD este dispus să participe la dezbateri pe fond, alături de Guvern şi de Banca Naţională a României, cu privire la bugetul de stat pe 2012. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: USL aşteaptă răspunsul Guvernului la cele zece propuneri la buget, să vedem dacă îl votăm.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: USL aşteaptă răspunsul Guvernului la cele zece propuneri la buget, să vedem dacă îl votăm0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei