Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Dacă nu se ajunge la un acord local privind Aeroportul Iaşi, soluţia va fi preluarea în Guvern

Duminică, 25 Septembrie 2011 (14:00:21)

Premierul Emil Boc afirmă că dacă autorităţile locale din Iaşi nu vor ajunge la o înţelegere privind modernizarea Aeroportului Iaşi atunci obiectivul va fi preluat de Guvern, pentru a se reuşi derularea investiţiei, în condiţiile în care la nivel local "se bate pasul pe loc din orgolii şi pasiuni".

"Dacă autorităţile şi partidele de la Iaşi nu se vor înţelege, atunci soluţia va fi preluarea aeroportului la Bucureşti, în Guvern, pentru a rezolva această temă", a declarat, duminică, la Iaşi, premierul Emil Boc.

El a afirmat că este necesar un pact local încheiat între toate forţele politice pentru modernizarea Aeroportului Iaşi, susţinând că până acum Guvernul şi-a făcut datoria rezolvând toate problemele legate de schimburile de terenuri de la aeroport.

Premierul a spus că, din nefericire, "se bate pasul pe loc din orgolii şi pasiuni politice" pe care nu le înţelege, iar dacă autorităţile judeţului nu vor reuşi să realizeze modernizarea aeroportului atunci Iaşiul va pierde locuri de muncă.

"Pierdeţi o grămadă de investiţii, pierdeţi şi o mulţime de locuri de muncă pentru ieşeni. Dacă rămâneţi în filozofii nu îl veţi face. Iaşiul are potenţial de dezvoltare, iar pentru asta are nevoie, pe lângă o şosea de centură, şi de un aeroport", a declarat Emil Boc.

El a precizat că a discutat în mai multe rânduri cu şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, pe această temă, concluzia fiind că este necesar un pact politic local.

În luna mai, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat proiectul construirii unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Iaşi, în urma creşterii fluxului de pasageri din ultimii cinci ani, investiţia fiind estimată la aproximativ 1,8 milioane de euro.

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, a anunţat că investiţia pentru modernizarea Aeroportului Iaşi se va ridica în prima fază la 80 de milioane de euro, jumătate din sumă existând deja în conturile instituţiei, iar restul banilor urmând a fi asiguraţi printr-un împrumut bancar.

Investiţia viza şi realizarea unei noi piste, pista aeroportului măsurând acum doar 1.800 de metri, ceea ce nu permite aterizarea şi decolarea în siguranţă a avioanelor de mare capacitate.

Această problemă însă a generat neînţelegeri între Constantin Simirad şi consilierii judeţenei ai PSD şi PNL, care deţin majoritatea în CJ, ajungându-se la un blocaj.

În ultimele şedinţe ale Consiliului Judeţean Iaşi reprezentanţii PSD şi PNL s-au opus proiectului propus de Constantin Simirad privind construcţia unei noi piste, cu o lungime de cel mult 2.500 de metri, la Aeroportul Iaşi, reprezentanţii PSD şi PNL susţinând varianta unei piste flexibile, lungă de 3.000 de metri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Dacă nu se ajunge la un acord local privind Aeroportul Iaşi, soluţia va fi preluarea în Guvern.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Dacă nu se ajunge la un acord local privind Aeroportul Iaşi, soluţia va fi preluarea în Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei